Wednesday, August 15, 2012

Celoteh Yana : Part 51 - Cinta Hati no2 :)

Assalamualaikum, 




heeeeeeeeeeeee, 
seronok tak hengat senyum lebar sampai telinga !!



Yana dah dapat cinta hati baru, 
En.Suami hadiahkan. 

Errr, belum anniversary tapi dah dapat hadiah ye ?



Iyeeeee, sebab bini dia ni asyiklah ber'zikir' 
nakkan benda tuh ! hahaha sampai termimpi lah !
Apa bendalah yang Yana dapat tu kan??


Ni ha !!! Cinta hati no 2 sudah berada di tangan !! :)
Buat sementara ni NI LAH CINTA HATI NO 2 
saya sebab belum ada baby kan, 
dah ada nanti dia jatuh tempat ke 3 :) :) :) 
Tempat pertama mestilah En.Suami kan..
Tapi tempat TERAGUNG ialah keluarga Yana ! 













Nama dia BLACK MARIA ! heheee


Pasni BLACK MARIA @ BM akan berkhidmat 
nak sampaikan gambar2 
cantik kat korang >.< 


suka tak? 
suka tak?? 
heheeee...



Punya lah seronok dapat tengok BM 
buat pertama kali malam tadi, 
rasa nak nangis sebab impian 
Yana selama dari awal tahun hari tu dah tercapai !!! 


huuuuuuuuu, best2 sebab akhirnya BM 
dah berada dalam tangan ! 
Raya ni, honeymoon kali ni sarat lah 
gambar letop2 kan !! Cewah .. 
letop2 kalau ada skill , kalau takde, 
hancussss... hehehe



Lepas ni, semua gambar kena lah letak WATERMARK. 
Yelah, penat2 kita klik sana sini, 
sedap2 orang label gambar dia tak seronok ah kan ! 



Belum habis belek lagi....  
Satgi lunch time nak terus pergi kedai 
aksesori tengok ada apa2 tak yang boleh 
di tambah nak 'vogue' kan Black Maria nihhh !! 
heheee... (duit lagi... phewwww)



Chop2, Yana beli 2nd hand je,, 
dari trusted seller. 

Dapat RM 1050 heeeeeeee :)
(orang simpan duit nak raya, aku sibuk nak beli kamera)

Lagi satu website ni, trusted jugak :
http://shashinki.com/shop/




Best kan rege dia, tapi takdak memory card 
dengan warranty.. Tak kisah la nanti beli 
lah memory card baru kan :)

Warranty pun takpelah, sebab nama pun 2nd hand, 
TAPI KUALITI DIA RATING 9/10 tau.. 
masih SOLID, macam anak dara ! 


dapat beg, cleaning kit, charger, 
UV filter ngan user manual. Basic punya lah.. 
Strap pun original Nikon. 
Tapi semalam dah usha2 strap berwarna warni
kat online shop tu.. 
Takpe2, nanti kita mekap kan dia. 



Okaylah, sekian je nak berceloteh. Babai :)



p/s : sebelum beli, walaupun dah konfiden dengan 
penjual tu, CEK CEK DAN CEK barangan anda!
Pastikan sebelum anda pass duit pada orang tu,
barang adalah BAIK ! 
Bawa lah orang yang pandai dalam selok belok
barangan tu, tak kira barang apa pun, ini 
memudahkan urusan anda :)

2 comments:

Halimaton Hanafee said...

nak jugak beh tak..teridam2 jugak..tp mcm nak beli yang yuna pakai tu...mahal na lah..ada tak org nak letgo jugak ekk?..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Kak Aton : nak jugak ek?? hehee, sila mintak Abam Napi :)

Yana dah masukkan link2 tu.. selalu ada je jual 2nd punya. Tapi hati2 lah, dalam ada yg baik, ada yg jahat :)

** dah dapat ke hadiah2 tu??

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm