Thursday, June 26, 2014

Celoteh Yana : Part 196 - Tart Nenas Kembali

Assalamualaikum....



Biasa la nak masuk bulan puasa semua peniaga promot barang jualan kan. Macam tu jugak Yana.. nak promot รงik Tart Nenas ni. Kali ni datang dalam bentuk bunga pulak. Bentuk lama ada lagi, saja je komersialkan bentuk lain pulak.


Dengan ada nya Syahir yang mula melasak sekarang, susah buat kerja kalau dia berjaga. Kejap2 dia datang kacau. So siang time dia tido dapat gentel jem je, malam baru bakar tart. Alhamdulillah, order ada je. Cukupla buat belanja makan KFC hehe...


Okay, pada yang berminat boleh whatsapp / sms Yana (014 6213262)









Monday, June 23, 2014

Celoteh Yana : Part 195 - Kenduri Kahwin

Assalamualaikum..


semalam kami menghadirkan diri ke kenduri kahwin kawan sekolah, Dayah.

Kawan yang terakhir kahwin dalam group kami.. majlis di Kompleks Muhibbah, Taman Bolton.

Syahir mula nya tidur dari rumah sampai ke kompleks.. Yana kejutkan.
Kami sampai jam 1, kawan2 sampai jam 2 (tepok dahi .. hehe)

Alhamdulillah..seronok dapat jumpa kawan2 skolah. Banyak cerita.

Pasangan Pengantin
Hidayah & Eddy


Cubaan Syahir makan 
Sumi jeli.. maaf nak,
ibu tak bukak


Kacau kakak Qaseh, 
Anak kawan ibu


Ibu posing syok sendiri
^.^

Ibu & kawan2 posing
Dengan pengantin.
Tak adil dorang ni,
Ibu sorang 'dukung' 
Handbeg... hehehe


Insyaallah ada jodoh & murah
Rezeki kami plan nak makan2
Di Jeram, Kuala Selangor..
Harap lebih ramai yang join,
Cukupkan korum ...






Friday, June 6, 2014

Celoteh Yana : Part 194 - Syahir Naik Genting

Assalamualaikum..



Semalam baba Syahir cuti lagi.. Yana saja ajak bawak Syahir naik Genting. Jalan2 amik angin sejuk.


Kitorang direct naik atas, tak naik cable car. Yana sejak dah beranak ni seriau sikit nak naik benda2 gitu.


Sekarang cuaca dah tak menentu, Genting pon dah tak sesejuk dan sekabus dulu. Lepas hujan baru berkabus. Taman tema luar dah tarah habis, kosong sebab dorang kan nak upgrade taman tema high class macam USS tu. Macam2 ada, kos bajet nya 5 billion. Korang imagine jela apa yang bole jadi dengan duit sebanyak tu kan. Kan dah banyak saingan Genting ni, Legoland, I city dll. Peralatan dia pun dah nampak tua sangat. Elokla di upgrade. Lebih menarik dan selamat.
Mungkin harga tiket akan lebih mahal?? ^.^


Bawak adik2 sekali sempena
Cuti sekolah

Syahir bergambar depan
SnowWorld

Adik2 masuk SnowWorld
Kami tunggu luar 


Sebelum balik kami singgah makan KFC, bukak bekal nasi goreng ngan nugget ayam bawak dari rumah isi perut dulu. Dah kenyang sambung jalan area mesin game. Dalam jam 3.30 kami gerak turun, sampai rumah jam 5 petang. Alhamdulillah, percutian pendek tapi happy sebab tercapai gak impian nak bawak Syahir gi sana tengok2 lampu semua. Insyaallah Syahir besar sikit pergi lagi so dia bole main.



Wednesday, June 4, 2014

Celoteh Yana : Part 193 - Main Masak Masak *Ayam Golek*

Assalamualaikum...



Mood rajin harini jadi saja main masak2 extra sikit.. kebetulan mak, ayah n adik2 dari kampung nak singgah rumah sebelum balik Gombak so bolehla jamu sikit.


Resipi macam biasa google saja.. terima kasih pada owner blog sebab sudi share resipi. Tapi Yana ubah sikit dari
Ayam Madu kepada Ayam Blackpepper


Dah tentu kena lebihkan blackpepper tambah gula sikit pastu jangan masuk madu. Rasa? Alhamdulillah.. dapat sambutan. Kalau resipi tu nak edit lagi pon boleh jadi Ayam Percik. Tambah serai. Kurangkan blackpepper. Perrggghh kalau rajin olah macam2 boleh jadi kan.










Ayam tengah perap.. dalam 2 jam jugakla.








Ayam sedia di cucuk nak santai2 dalam oven.








Yeay sedia untuk di nikmati.. kuah nya? Sos cili pon bolehh ^.^
Kalau rajin buat la cili cicah sendiri


Nah Resipi pada yg teringin



Monday, June 2, 2014

Celoteh Yana : Part 192 - Kembali Bersiaran

Assalamualaikum...


Hampir 3 bulan tak menulis.. banyak yang dah berlaku. Syahir dah 8 bulan, kami dah pindah masuk rumah dan bisnes tart nenas masih berjalan.


Rindu pada semua.. dah lama tak blogwalking. Semua sihat ke?


Alhamdulillah kehidupan di rumah sendiri lebih baik. Kami tiga beranak dapat menjalani hidup ikut cara kami.
Syahir bertambah lasak. Dah pandai memanjat tebing sofa. Belum lagi merangkak baru nak cuba2. Gigi dah tumbuh 8 batang. Selera makan dah macam2. Dah cuba ikan n ayam, daging je belum. Tak mau dah cerelac, baru sesuap dah muntah kalau nasi butir okay je. Orang dah de banyak gigi katakan...


Gambar terbaru Syahir



Gambar ruang tamu kami, sebelum dan selepas












Simple je.. tapi selesa la untuk kami anak beranak. Mana yang penting je dulu. Hiasan2 kecik tu kemudian tambah. Yang penting dapur berasap hehe..


Ok kawan... jumpa lagi !


# nak order tart nenas, bolela whatssap no Yana 014 621 3262 #







Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm