Friday, June 6, 2014

Celoteh Yana : Part 194 - Syahir Naik Genting

Assalamualaikum..



Semalam baba Syahir cuti lagi.. Yana saja ajak bawak Syahir naik Genting. Jalan2 amik angin sejuk.


Kitorang direct naik atas, tak naik cable car. Yana sejak dah beranak ni seriau sikit nak naik benda2 gitu.


Sekarang cuaca dah tak menentu, Genting pon dah tak sesejuk dan sekabus dulu. Lepas hujan baru berkabus. Taman tema luar dah tarah habis, kosong sebab dorang kan nak upgrade taman tema high class macam USS tu. Macam2 ada, kos bajet nya 5 billion. Korang imagine jela apa yang bole jadi dengan duit sebanyak tu kan. Kan dah banyak saingan Genting ni, Legoland, I city dll. Peralatan dia pun dah nampak tua sangat. Elokla di upgrade. Lebih menarik dan selamat.
Mungkin harga tiket akan lebih mahal?? ^.^


Bawak adik2 sekali sempena
Cuti sekolah

Syahir bergambar depan
SnowWorld

Adik2 masuk SnowWorld
Kami tunggu luar 


Sebelum balik kami singgah makan KFC, bukak bekal nasi goreng ngan nugget ayam bawak dari rumah isi perut dulu. Dah kenyang sambung jalan area mesin game. Dalam jam 3.30 kami gerak turun, sampai rumah jam 5 petang. Alhamdulillah, percutian pendek tapi happy sebab tercapai gak impian nak bawak Syahir gi sana tengok2 lampu semua. Insyaallah Syahir besar sikit pergi lagi so dia bole main.



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Dah lama tak pergi genting last pergi masa zaman bercinta dulu :P

Fifi Nadhrah said...

fifi tak pernah pergi genting.. hihi..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm