Monday, May 28, 2012

Kehamilan Kedua : Episod 2 (Berita Gembira)

(update 16.4.2012)



Salam semua,

Alang2 dah masuk cerita kehamilan kedua ni,
kita sambung lagi ye..Jangan ada yang jemu.
Biasalah blog ni kan dicipta untuk kita semua
berkongsi cerita pada teman seantero dunia..
(cewah, macam orang negara asing paham je
apa yang Yana bebelkan ..hehe)

Okay, 
pagi ni (16.4.2012) breast Yana masih 
lagi sakit, cuma ignore kan saja sebab assume nak period.
Yelah lepas gugur sulung haritu mana ada period lagi.
Tapi masih berharap ada berita gembira :)

Beritau En.Suami lagi sekali, saya nak wat test la.
Kot2 ada rezki kit lagi.. kalau takde okla nak period la tu.


Hari ini Isnin, saya banyak kerja pulak, tak 
jadi pergi farmasi.. So tangguh la hasrat nak beli
tester tu.. Takpelah, esok jela "hati saya cakap"


Esoknya Selasa, saya beli lah tester tu, masa
lunch.. Tapi takmau test dulu sebab nak bawak 
balik rumah sok pagi baru test.
Ramai orang kata, tester lebih accurate kalau
kita wat waktu pagi sebab masa tu hormon HCG 
kita tinggi. Dan line kedua tu akan lebih terang 
berbanding kita wat test waktu tengahari ke, 
petang ke, malam ke..




Pagi Rabu, 18.4.2012, bangun Subuh terus melilau 
cari test kit tu.. hehee, tak sabar rasa nya nak 
wat ujian tu. Capai towel
(senang lepas test terus mandi)


Titik 3,4kali dan tunggu ........




Zzzzzuuuupp !! Naik 2 line !!
YIPPPEEEEEE..happy sangat masa tu sebab

tak sangka boleh lekat secepat ni.
(walaupun mak Yana ada suruh rehat dulu 

2,3 bulan tapi mana boleh tahan tengok orang
lain ada anak kecik kan, lagipun kesian En.Suami)


mandi2, terus masuk bilik kejutkan En.Suami..




"U,, positif laaaaaa !!"


(En.Suami kemain menggeliatnya sambil wat muka
seposen dua, menjawab)


"Errrrrggghhh, yeke. Okay"
(sambung tido)


Cisss,, hampeh je.. Takpe, pastu terus solat 
sambil bersyukur pada Allah swt, mohon doa
supaya dikuatkan kandungan saya kali ni..
Diberikan dia kesihatan yang baik, dan 
membesar menjadi orang berguna...






Amin...

2 comments:

IntaNBerliaN said...

MDULILLAH... MESTI SERonok sgt kan.. :-)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah, memang seronok kak.. Tapi cerita belum habis tau..kena tunggggguuuuu :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm