Monday, July 30, 2012

Celoteh Yana : Part 38 : Terkorbanlah Puasa ku...

Assalamualaikum,




Camane puasa korang? Masih penuh lagi? urm, Yana setakat ni okay lagi lah.. cuma semalam TERBUKA pose sebab rasa nak pitam. Semalam Yana ada buat delivery barang jualan kucing ke Bangi dan Cheras.. Sebelum tu, dok angkat barang tu turun tangga dan jalan kaki lebih kurang 5 minit nak ke parking kereta,, masuk kereta terus rasa nak pitam. Berpeluh sakan. Yelah masa tu perut kosong, padahal pagi tu dah makan nasi goreng minum nestum masa sahur tapi still rasa tak boleh blah.. Dalam perjalanan Yana dah rasa tak sedap perut, turunkan seat kereta, terus rasa macam ter awang awang,. Nak muntah pun ada. Tanya En.Suami, rasa macam nak buka, takleh tahan sangat la.. Sambil tu dok sendawa angin sampai rasa nak muntah.. Ada gaklah dalam 10 minit Yana cuba tidur still rasa tak selesa..perut mula rasa nak bergelodak. Last2 En.Suami singgah kat Petronas, Yana beli lah air mineral dan roti 2 paket. Maka TERKORBANLAH PUASA SEMALAM .............. Sedih jugak, sebab masa tu dah masuk jam 3.. Tapi memang rasa tak mampu dah nak tahan.. 
Harap2 harini, esok dan seterus nya takde masalah..

4 comments:

Aeen said...

ain ari ni baru miss puasa...heheh

iietamalek said...

jgn paksa sangat, takut memudaratkan...

iietamalek said...
This comment has been removed by the author.
sitisaliza.com said...

sama la kita pon semalam... takot jadi ape2.. sebab dok sorang je... heheheh

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm