Tuesday, September 25, 2012

Celoteh Yana : Part 68 - Mimpi

Assalamualaikum, 



Semalam BW, Yana baca entri kat 
dia cerita pasal pengalaman dia menyusukan 
anak yang tak berapa happy pada mula nya, 
tapi end up jadi happy sebab susu dia dah 
mula keluar dan murah rezeki anak dia,
PUTERI IMANN SOPHEA BINTI 
MUHAMMAD FADHLAN.




Dijadikan cerita, malam tadi, 
Yana tidur awal, sebab tak sihat, 
tekak rasa perit, kepala sakit macam nak demam.. 
padahal siang tu dah minum air sebotol besar.. 
Start tidur jam 8, En.Suami balik jam 9.30 
dia kejut kan, tanya tu ini, pastu sambung 
tidur balik, kul 12 dia kejutkan lagi, kiss2 lah, 
kacau2 lah.. Pastu sampai lah jam 
6.30 pagi ni terjaga.. 


Punya lah lama Yana tidur, tapi suka ! 
Sebab dapat mimpi best :)
Yana mimpi Yana dah dapat baby, BOY :)


Yana baru keluar hospital, dan dalam van ayah, 
Yana pangku je baby, tak BF dia pun sebab 
terbaca kat blog Rara tu lah cakap dalam 
masa 3hari pengeluaran susu kurang / tak de lagi. 
Kira hari ke3 baru susu meluak luak lah 
kan sebab dah berurut dan hormon dah stabil. 
Kuasa Allah kan dia tahu anak tu nak menyusu. 
Yang dapat susu kan lepas2 je bersalin, 
alhamdulillah lah :)


So, hari pertama Yana susukan dia dengan 
fresh milk je.. Sebab taknak dia berlapar + 
taknak stress kalau dia menangis kan 
emosi kita terganggu. dalam pada dia dah tidur, 
Yana urut2 Miss B, supaya cepat 
sikit keluar susu nya ...



Esoknya, sambil urut2 punyalah melimpah 
ruah susu ! Terus Yana sua kan bagi baby, 
dia pun menyonyot dengan lahap nya... 
Masa tu, Yana rasa happy sebab baby 
dah dapat susu ibu yang diketahui ramai 
adalah susu terbaik untuk baby, dan paling penting 
Yana dapat info & tak stress dalam menyusukan baby.



hehe,,,walaupun mimpi je, Yana tetap happy 
sebab Yana tahu, satu hari nanti Yana 
akan dapat jugak rasa pengalaman tu.. 
Cuma masa je tak tahu bila lagi :)









p/s:harini takde gambar 

4 comments:

Mrs Lurve said...

owh pernah jgk mimpi menyusukan baby baru2 nie...hehehehehe

aTy _faRed~ said...

siap termimpi2 ek..:)
yang pasal lepas tiga hari baru ade susu tu..ikut badan jugak...macam aty dari lepas bersalin alhamdulillah dah ade susu..tapi betul..hari ke-3 biase lebih mencurah2 dah banyak dari fes n 2nd day..:)

IntaNBerliaN said...

wah siap mimpi yer... best gak mimpi camtu kan.. :-)

btw, pasal susu bdn tu kan, insyaAllah jika yana amalkan makan kurma setiap hari, susu akn byk.. akak dulu, bersalin je terus susu banyak...

i.z.m.a said...

Mudah2an dimakbulkan tuhan segala doa. Nanti boleh la buat sesi mengepam tiap mlm cam saya tengah buat ni haa.. :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm