Wednesday, November 7, 2012

Celoteh Yana : Part 74 - Saya Ingat Saya Kuat

Assalamualaikum,



Saya ingat saya kuat. Rupa nya tak berapa kuat. 
Saya jadi marah, menyampah dan sakit hati. 
Sebab apa?
Sebab ada junior saya dah pregnant dan 

tunjukkan gambar scan dia, 

THE BABY LOOKS VERY HEALTHY !

Aaaaaaahhh, saya terus remove FEED 
dia dari Facebook saya, dengan harapan 
saya tak akan baca / lihat apa2 lagi. 
Kalau terjumpa tepi jalan, 
saya akan buat macam biasa. 

Saya insan lemah ! Fine rezeki dia,,,,,,,,,,
Haizzzz, 
tak mampu bersabar dan redha
dengan ketentuan Allah swt. 


Tapi takpe, sebab saya sekarang 
tengah follow ATKINS diet. 
Nak selim melim dulu sebelum bersedia 
MENJADI GEMUK (sebab selera makan 
untuk baby dalam perut sekali..hehehe)

TARGET SAYA ??

45KG instead of 60.1KG ...




JOM FOLLOW :)

23 comments:

Puan K said...

I Follow... K pun tgh nak berdiet and berusaha sapu lotion.. Target kita sama la.. Tp, K currently, 60.3kg... target nak 45kg gak untuk ideal.. :) Good Luck to us!!

NugRuL SakuRa said...

Wah... buat atkins jugak eh...same la.... nih pun nk start balik lps 2 minggu duk cheat day jer.....heheheh

Chaiyok2....sama2 kite berusaha

CIK PUAN TIPAH said...

Tgh kurus jugak...

aYda said...

yeay saya follow...nk berdiet jgk..kalo dpt 45kg mg bonus la :)

Mrs Lurve said...

Yana,
Percayalah azie jg pernah lalui situasi yg sama spt yana,bila di fb org bercite sal baby diorg, bila d blog org bergembira dgn kandungan diorg..azie sama spt yana, rasa marah, menyampah..rasa mcm xde cite lain yg nak di citekan..azie rasa apa yg yana rasa. Sbb aze juga xkuat spt yana tika itu.

Smpai satu hari, azie muhasabah diri, menangis semahunya, kenapa azie dikelilingi kwn2 yg murah rezeki utk dpt baby, sdgkan rezeki azie susah..bygkan dr 10 kwn, hampir 8org duk bercite sal preggy dlm blog@fb. Tertekan sgt rasa. Hinggakan satu hari tue, sy bermunajat..memohon ampun pd Allah.

Smpaikan satu hari, azie pun xtahu apa yg azie rasa, bila azie dh boleh terima dgn tenang apabila dgr kwn2 preggy..Yes Yana, azie boleh terima seme tue dengan senyuman dan gembira dgn kehadiran baby diorg. Azie dh boleh komen di status fb diorg, boleh komen di blog diorg..dgn rasa tenang hati tanpa ada rasa2 spt dulu, azie dh xkisah org bercite sal kandungan @ baby diorg..sbb mindset azie think positif..alhamdulillah, bila azie mcm tue, rupanya azie lg tenang dan redha..

Xpe yana, mungkin semenya perlukan masa.. Kuatkanlah hati, jgn mudah di buai emosi dr syaitan...azie percaya rezeki utk yana pasti ada..InsyaAllah..berusahalah diiringi doa..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Jom2, buatlah WEIGHT CHART senang nak follow. Kita sama2 boleh tengok. Yana punya kat atas tu :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yeay ! Ada geng. mana boley cheatt!! :)
20g CARB daily

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Cik Tipah : tengah kurus?? hehee.. okay, jom sama2 menguruskan badan :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ayda, diet jgn tak diet !

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

thanks Azie, ye.. Yana rasa down sgt. kadang2 terfikir kenapa lah susah sgt. Kdg2 macam tak kisah. Nasib baik suami tak pernah mendesak

Puan K said...

BAikkk~~~~ (^___^)

::EIDA:: said...

JOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah.. pasti ada rezeki untuk yana.. Yang penting, yana jangan nak stres2kan diri.. bila yana stress, lagi susah utk prgnnat...

bila ada kwn2 gtau dorg prgnant.. positifkan diri yana.. doa mg yana pun akan dapat cahaya mata mcm mereka jugak... jgn biarkan diri kita dikuasai oleh hati.. tapi guna akal.. kerana kdg2 hati ni.. blh rosakkan kita jugak.. tgk mcm skrg2 xpasal2 yana dah padam status kwn yana tu..

apa2 pun, akak doakan mg yana dimurahkan rezeki utk dpt cahaya mata.. :-)

Veelara said...

InsyaAllah pasti ade rezeki u nanti...skg,u happy2 kan diri k

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

jom2, wat weight ticker nanti kita sama2 jenguk menjenguk :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

terima kasih kak.. Hati ni mmg suka bertindak melulu. Tapi Yana marah sekejap je, walaupon Yana block feed dia, Yana tetap jenguk2 jugak nak tau perkembangan terbaru dia. Sweet Moment :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

thanks Vee, insyaallah

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

caiyok..caiyok.. doc pun suruh akk kuruskan badan utk preggy, doc ckp mungkin lelemak tebal kat dalam tu yg nyebabkan ovum tertimbus...huhuhu.. apapun akk doakan segala yg terbaik utk yana ye..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

akak, watlah weight ticker.. Kita sama2 bertanding ")

Bella Amanda said...

sama la,nak kuruskan badan juga..:)chayok!!

Bella Amanda said...

sama la,nak kuruskan badan juga..:)chayok!!

jaja said...

salam..yana..paling penting jgn stress yea..
yana tak pernah putus asa.itu yang terbaik..
rezeki sentiasa ada.cepat atau lambat mesti bersebab..itu urusan Allah..;-)..
cuba sibuk2 kan diri..n jgn terlalu fokus n harap sgt..enjoy your life...things will get better..(pernah alami situasi mcm yana..)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

oohh yeke ibu Nagena pun pernah alami situasi ni. Yana ingat akak planning. hehee. okay kak, thanks for dropping by :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm