Tuesday, November 20, 2012

Celoteh Yana : Part 75 - Berusaha :)

Assalamualaikum, 

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan 11 kan.. 
Tinggal bape hari je lagi masuk bulan 12. 
Cepat betul masa berlalu. Kalau Yana mengandung 
sulung aritu dah sebulan lebih kot umur baby. 
heeee, berangan.


Takpelah, bukan rezeki tu. So, sekarang ni 
Yana dah dapat period balik, berusaha untuk 
pregnant semula dalam masa terdekat. 
Sejak dah pandai kira Ovulate Day, Cycle Period 
dan berBBT terus bersemangat nak tengok 
UPT positif. Insyaallah kalau ada 
mesti jadi kan. 


So, memang tengah sibuk kat ofis siapkan 
segala kerja, sebab Yana dah decide nak CUTI 
bila sah je pregnant semula. Nak duduk rumah 
bariiiiinnnggg je.. (boleh ke?)

Kawan2 TTCians pun jangan putus asa ye.. 
Usaha, doa, tawakkal.. 



GOOD LUCK untuk KITA :)



18 comments:

Mrs Lurve said...

insyaAllah...dgn izin Allah pasti jadi..

e.t.t.y said...

caiyookk yana. dont give up okay. banyak bersolat jemaah dengan suami, insyaAllah. kita dulu, solat sama sama, doa sama sama. alhamdulillah. tp dah ada umar raihan, tak dan lah. haha

aTy _faRed~ said...

Semoge di permudahkan...insyaallah..:-)

Carmello said...

Insyaallah Yana.. Saya pun kalau dah lekat rasa nak duduk baring jer.. =)

Suwaibah YS said...

InsyaAllah, sama berdoa .. semoga ade rezeki tuk yana dan saya juga pada tahun depan.. mana tau 2013 tahun bermakna :)

dd dudu said...

kite doakan yana ye, InsyaAllah :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

akk pun bru abis bendera merah, dok tetiap ari try julia ovulation tester.. yg test airliur kita tgk subur tak...harap berjaya..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

thanks awak :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

thanks kak, tulah.. sama2 usaha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

thanks awak, kan best kalau baring je tanpa rasa bosan.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Amin, tu lah.. tahun ni kena kerja kuat2.. tahun depan leh timang2 dah.hehee

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana baru beli tester tu, sok sampai kot. Tapi ML macam biasa lah, ikut jadual..hehee. Test airliur macam mana tu kak?

PinkUmmi said...

insyaALLAH,de rezki tak kemana

Bella Amanda said...

Yana..bella baru je dpt news yang cousin husband yang kawin bulan 6 taun dh pregnant..;(

Bella pun sama bile dh disahkan preggy nak cuti duk umah je.

iwannabeumie said...

Teruskan usaha ye yana..akak doakan insyaAllah segala yang terbaik utk kita..:)

IntaNBerliaN said...

InsyaALLAH.. moga ada rezeki yana..

mummy ammar said...

insyaallah...kalo tercatat rezeki untuk yana, tetap ada cepat atau pun lambat..ingat , ALLAH maha adil!:)

Adriana said...

InsyaAllah..Allah tahu bila masa yg terbaik utk kita..Ana pn sedang berusaha

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm