Monday, December 31, 2012

Celoteh Yana : Part 86 : Line Yang Kabur

Assalamualaikum,


Hari Jumaat lepas, Yana terasa sangat2 
nak "pee on stick"... ntah napa. saja2 suka2. 
Mengenangkan ada balance 5 stick dalam laci ofis, 
Yana amik satu dan gegas2 masuk toilet. 


Lepas 5minit, nampak ada 2 line.. 
which 1 pekat (C line) dan 1 cair (T line).. 
Dalam hati dah debar2..
Uiks, baru masuk cycle day ke 14 ke 13 takkan 
dah conceive. next cycle hari 39 / 38. 
memang bulan ni ada usaha lebih sikit. 
Sebab nak jugak2 baby 2013 kan.. 


So dah syok2 sendiri, senyum2 tengok 
stick sambil consume 'masih awal' lagi..
sebab tu line kabur.
Belek2 tak jemu... 
Tiba2, teringat nak baca balik paket stik tu. 

Ditulis LH Test Strip/ OPK Test .. 
Terus rasa keliru..

Pastu teringat, eh kalau untuk pregnancy, 
HSG Test strip nama dia.. !!
Dah salah sangka lah ni.. huhuhuuu


Alaaaaaa, baru je nak feeling2 dah positif kan. 
hehee.. Tapi takpe, since dah nak dekat Ovulate ni, 
boleh lah BD sungguh2. Harap2 sangat ada 
rezeki tahun 2013 yang mendatang ni. 

Sebab Yana dah plan dengan En.Suami, 
nak baby, nak beli rumah, nak beli kereta etc.. 
Macam2 plan ada. Tinggal nak laksana dan 
di tentukan oleh Allah swt je. 

Insyaallah kan, 
ada rezeki tak kemana. 
Doakan Yana tau ! 

7 comments:

Wawa said...

Semoga semua dipermudahkan...aminnnnn!

fifi tiez said...

yana ni sangat positif tau.i kagum sangat. i dulu, masa plan nak pregnant, siap stress mnangis bagai..good luck yana n suami!

aNis LeMoN aBu said...

Hai yana!

I faham perasaan itu sebab i pernah buat! Masa tu i terbaca, kalau dah delay n opk positif, ada kemungkinan pregnant. Facts dia i tak ingat sangat kenapa apa semua. Kena jejak balik la kalau nak tahu.

Tapi lepas beberapa jam sengih sendiri baru teringat yang opk posiif bila dua dua terang or T lebih terang dpd C. So terus mood jadi normal balik. Heheh.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa.. tu lah, eksaited gak kan. blur line pun stil positif kalo UPT test. takpe2, usaha lagi !

Maryam said...

salam kenal yana...saya nak order pati delima gulsan tu la.macamna ye?

iietamalek said...

InshaAllah ade rezeki untuk yana tahun 2013 nanti..

!k@ said...

Insyaallah..semoga semuanya dipermudahkan...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm