Thursday, January 3, 2013

Celoteh Yana : Part 88 - Tumpang Tanya


Assalamualaikum,



nak tanya sikit, kawan kawan...




cycle Yana dari bulan 10 - bulan 11 ialah 40 hari.

masuk bulan dari bulan 11 - bulan 12 jadi 38 hari.

kiraan mungkin 39 hari.




sekarang saya dalam CD 19. 

ada kah kemungkinan saya dah ovulasi 

sebab saya ada rasa senak di kawasan ari ari bermula

 kelmarin. ikut kiraan saya akan ovulasi pada 9/10 

haribulan. harini rasa senak tu dah berkurangan. 

dan opk test juga menunjukkan kabur berbanding

 semalam dan kelmarin lebih terang.





(skema tak ayat? hehee..jawab jangan tak jawab)

7 comments:

Sizuka said...

Mungkin kelnarin tu kot yg ovulasi..

Nawal Latisya said...

my gynae ckp kita akan ovulasi 14 hari sblm kite dtg period..kalu cycle 28 bermakna pada hari 14 kita akan ovulasi..

Mimie said...

mungkin tuh tanda2 nak ovulasi tuh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

tu lah..riso gak ni, harap2 lekatlah bln ni

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

tanda2 ? maksud nya telur belum keluar lagi?

Atie Nash said...

Ada perempuan yang mengalami ovulation pain iaitu rasa saki sama ada di kiri atau kanan ovari dia ataupun kedua-duanya. Itu tanda-tanda telur keluar. Sakit di ari-ari saya tak pasti. Tapi lebih baik rujuk pada result OPK. Kalau terang tu maknanya telur awak keluar pada hari yang sama OPK +ve atau keesokan harinya. Harap membantu yana

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Atie : saya rasa di sebelah kiri. sampai hari ni masih ada rasa sikit2. OPK hari ni nampak lebih terang dan meyakinkan. Insyaallah ada rezeki bulan ni, saya kena usaha lebih

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm