Wednesday, February 6, 2013

Celoteh Yana : Part 102 - Tak Ada Mood Lah

Assalamualaikum,



Harini dah start tak de mood lah nak kerja. Satu sebab mengenangkan cuti dah dekat, otak dah set cuti cuti cutiiiii... Kedua, hari2 tengok tempat, situasi yang sama pun jadi sebab. Boringlah kerja sorang2. Ye, SORANG! Tak ada orang langsung, hatta bos pun masuk 30m SEMINGGU. 30 minit tu mungkin 2 hari bahagi 2 : 15 minit sehari = 2kali seminggu masuk ofis. Kadang2, seminggu direct tak nampak dia. ramai yang kata seronok kerja camni, yelah seronok jugak bila takde orang awasi kita, CCTV pun takde TAPI bila dah selalu sangat kena tinggal, kena berdikari,,, fedup okeh! Nak minta dia staff lagi sorang pun macam tak sesuai je, sebab kerja memang seorang pun leh handle. Hurm, ntah lah.. Bosang dah ni. Blogwalking dah, FB dah tengok, tunggu masa nak kua lunch balik tido je ni.. Okaylah, nak cuba belek2 kertas atas meja ni. Kot ada kerja yang best nak buat.. (camtu plak ek?)


Tata

10 comments:

Mrs Lurve said...

kalo keje sorg2 memg bosan...

ziemie said...

hihi saya ni dah hampir nak 2 bulan tak kerja coz cuti maternity leave.. agaknya naik kerja nnti sama ler cm awak nnti..:D... Asyik menanti saat nak lunch & nak balik..:)

QueeN TerataI said...

wah2.. syoknya kerja tanpa gangguan..... ;)

Aeen said...

boringkan kalo xde keje nk buat....rasa nk tunggu balik tu lama sangat...

aNis LeMoN aBu said...

Yanaaaaa, i feeeeel uuuuu.

Bezanya office i kat rumah sebab i housewife. Yang lain semua sama. Haha. Semoga tahun ni husband dapat pindah dekat dengan family supaya langkah i panjang sikit. Eh? Hahahaha.

p/s: dulu ms i kerja lagi teruk kot. Duk kat ceruk ladang sawit, office paling ceruk kat blok belakang, buat research sorang-sorang. So yeah, i really feel u. :)

Halimaton Hanafee said...

di kala pukul 12 ni sy baru nak mulakan keje..wahaha

sweet tooth said...

Ok la tu yana, boss jrg masuk... I cukup suka coz bleh kerja ikut style sendiri, janji keje siap. Tapi kalo sorang2 mmg bosan....

Nastyna said...

hahaha boleh pilih2 mana nak buat eh. best best.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi..kna bersabar la.... kalau kerja sorang-sorang memang lah tak best ....sunyi dan membosankan ...

Puan K said...

huhu~ K ni keje ari2 tak penah abis... kalau boleh dlm sehari tu nak sgt dtg opis then tak ada kerja urgent yang nak buat... leh santai2..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm