Tuesday, May 29, 2012

Gila - Gila UPT Test

(update 20.4.2012)




Ha, Kalau ada orang gila bola, gila gajet,
gila makan, gila dangdut dan macam2 gila yang lain, 
Yana pulak gila UPT test !! Jadi gila kalau sehari
tak buat tau, lagi2 bila keluar 2 line memang 
bertambah gila nya ... Nasib baik tak masuk wad kat 
Tg Rambutan tu.. Terlampau eksaited hari2 
pergi Watson / farmasi semata2 nak beli benda alah ni.. 
Naik segan pun ada, kadang2 beli siap2 dalam 4 / 5 pek sekali.. 


Pernah sekali budak cashier tu tanya 
"Akak selalu beli test ni kan?" 
"Ha,ah saya kerja kat klinik, doktor suh beli..selalu stok habis" Cewah, pandai reka cerita padahal dalam hati,
"Hampeh punya budak, tanya pulak,.sekati gua la...hehee"


Tapi tak kisahla kan, janji kita happy sudah. Kalau En.Suami nampak ni, mesti geleng kepala tak henti, 
sebab katanya membazir. 


Tapi kalau doktor2 yang nampak,
dia tanya "KENAPA?? TAK PERCAYA KE???"
heheee.. 


Bukan tak percaya doktor, eksaiteddddddd :)








ini koleksi dari kehamilan sulung, no 1-6 ...
SEMUANYA SAMAR :( 

no 7 adalah yang terbaru ... LEBIH TERANG :) 

4 comments:

IntaNBerliaN said...

sy ms second baby ni.. mula2 test tak terang gak.. tp time tu br 5 minggu rasanya..

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hahaha...yana teringat plak memula akk pegnen Ilhami..buat test sampai 6x..siap beli upt dr yang murah sampai y digital tu..sebab tak pecaya pegnen..hehehee

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cikcoklat : Saat yang indah kan.. rasa nak lompat2 and senyum sendiri je tengok double line :)

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm