Wednesday, May 30, 2012

Kehamilan Kedua : Episod 8 (Selamat Tinggal Sayang)

(update 10.5.2012)



Assalamualaikum,

Masih lagi di hari yang sama dengan
entri Episod 7, cuma ni waktu malam.. 
Lepas En.Suami balik dari kerja..



En.Suami sampai rumah dalam jam
7petang, Yana sambut macam biasa...


Yana "B,...baby kita"

En.Suami "Takpelah, sabar ye...
dah takde rezeki.. Mana dia?"


Yana "tu, atas meja"
(sambil tunjuk ke arah bekas kecil)


En.Suami "bukak lah,
orang nak tengok.."
"urm, kesian nya baby kita..
Apalah kurang nya dia kan,
kenapa kita dah dua kali camni"



Yana "Entahla B, Allah swt nak uji kita lah tu, 
ak tengok sekuat mana iman kita"



En.Suami (sambil cium dahi Yana) 
"Takpela, sabar ok. Nanti kita cuba lagi, u rehatla dulu"



Yana "okay..."



Malam tu, kami tanamkan janin tu
di hadapan rumah, dengan bantuan bapa mertua.. 
Kami bacakan selawat dan Al Fatihah,
Yana sebagai ibu, doakan "anak" itu
akan tunggu Yana di syurga nanti..


Insyaallah.....


Sebelum tidur, kami sama2 tak banyak cakap..
Mungkin En.Suami sedang bersedih, apatah lagi saya..

3 comments:

IntaNBerliaN said...

sabar yer... apa2 pun take care...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ye kak, terima kasih .. sekarang dah 3minggu terjadinya "kejadian"..pantang pun habis harini.

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

doc yg scan linda last week aritu ckp, dugaan allah yg berat ini anggaplah ia sebagai kifarah menyuci dosa, besar pahala seorang ibu dan ringanlah sikit beban dosa yg akan kita bawa ke akhirat..insyallah.. baik doc tu, sgt islamik, sungguh lega mendgr ia memberi nasihat..menitik air mata keluar..:)

apapun, linda doakan allah mudahkan segala urusan yana selepas ini..amen..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm