Wednesday, June 20, 2012

Celoteh Yana : Part 14 - Bengkung Dah Sampai :)

Assalamualaikum,




Kan Yana ada order bengkung dari kedai
Mama N Damia ni, jadi harini dah sampai lah bengkung tu..
Alhamdulillah, selamat sampai dalam keadaan baik sekali.




Ha, ni lah rupa nya bengkung yang di pek
cantik untuk di poskan kepada Yana.
Terima kasih pada kak Sharifah. 
Memang best service ! 
(rekemen kengkawan beli juga :))



Yang best lagi, bila disertakan pamplet
panduan / tip semasa berpantang untuk 
kaum wanita gunakan menambah ilmu.. 
Ada macam2 isi kandungan pamplet ni, 
termasuk tip penyusuan, cara penjagaan 
bayi dan resipi untuk berpantang. 
Memang bagus dan lengkap, walaupun 
tak tebal. Serba sedikit membantu lah kan .




 TERBAIK dan TERKEJUT sekali
sebab Yana dapat resit dari MyBengkung ni
menyatakan ada diskaun 10% lagi !! 
Dan Kak Sharifah menyerta kan bersama
duit RM5 sebagai baki pulangan.. 
Wah, seronok kan ada diskaun2 ni.
Orang perempuan memang suka ! 

(maaf gambar tak jelas, ambil pakai HP je)





Jadi, Yana perlu kan 2 barang
lagi untuk memulakan "ekspedisi" Yana nanti.. 

Insyaallah petang ni jugak Yana pergi cari..
hehee tak sabar ! 




6 comments:

IntaNBerliaN said...

bengkung akak pun camni gak :-)

Qaseh Suhaida said...

selamat berbengkung...selamat merampingkan diri

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

yeke.. hehee, sama lah :)
akak pun beli dari Mama Mia ke

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Qaseh : ha ah, nak merampingkan diri ni dugaan besar !

!k@ said...

hehe..ika pun beli bengkung mcm ni..tp sbb operate xpakai pun..beli yg zap on je pastu..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ika : Yana beli sesaja nak ramping, sebab belum ada baby kan.. Tapi insyaallah kalau ada rezeki bersalin normal, boleh pakai balik :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm