Tuesday, July 17, 2012

Celoteh Yana : Part 32 - Mengantok !

Assalamualaikum, 






Yana sekarang tengah praktis nak puasa... so sebolehnya memang taknak jamah nasi..
Tapi sekarang musim hujan petang, mesti akan terasa lapar sikit2, semalam Yana boleh bertahan, makan roti celup milo panas saja, lepas bertahan selama berjam jam dari bangun tido sampai jam 4.. Lepastu dah tak boleh tahan, Yana order la milo panas tu. Hari ni, perut mengada ngada, lapar menggigit dinding perut (eh, lapar ada gigi ke?) Terus Yana jalan kaki pergi bungkus nasi berlauk. Sungguh tension sebab impian nak "avoid" nasi selama sebulan belum dipenuhi sebab skip hari ni.. Tak kisahla.. 
Cuma, lepas dah jamah tadi, mata rasa berat, ibarat Setan Nirrojim sedang bergayut. Beberapa kali juga mata ni terpejam ! Sangat geram sebab kerja bertimbunan menjerit minta disiapkan sedangkan pekerja yang berhemah ni sedang mamai.. Ya Allah, ampunkan dosa aku hari ni mungkin makan gaji buta. 
Nampak nya nasi bukanla jawapan kepada perut lapar lepas ni. Taubat takmau makan lagi terutama waktu kerja, mungkin akan makan apa bila duduk takde kerja di rumah.. Oooh, sebelum lupa nak bagitau..
Sepatut nya 18-19 ni Yana akan period.. (motif?) saja bagitau korang.. Yana dan En.Suami tak buat baby pun lagi.. buat biasa2 je, .. Dah kata kena tunggu 3 bulan kan. Ikutkan hati Yana, langgar je, kasi eksiden tapi takut pulak hehee.. Ok bai ! (sungguh penutup yang tak best)


p/s: perlu kah daku mengoder nes-k-pe ?? (nescafe lah)

3 comments:

izla said...

samalah..tak sah kalau tak makan nasik.
camne puasa ntah..

anakinabalu said...

kalau nda buat tapi jadi juga apa bleh buat lah kan ;D...manatau rezeki yana

IntaNBerliaN said...

hihii lps ni xleh mkn nasi dah.. :-)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm