Tuesday, August 14, 2012

Celoteh Yana : Part 50 - Mimpi

Assalamualaikum,



Malam tadi tidur jam 11.. 
Masa tu memang dah mengantuk sangat, 
sampai En.Suami kat sebelah pun Yana dah tak ingat. 
Hanya ingatkan bantal.. huhu. 
Dah lena sangat, sampai termimpi. 
Mimpi yang indah tapi ending tak indah.


Yana mimpikan yang Yana dah pregnant semula. 
Tapi dalam mimpi tu macam dah preggy 4-5 bulan 
sebab dah boleh nampak baby bump. 
Masa tu, dapat tengok ahli keluarga 
Yana semua happy, termasuk mak yang tersenyum je.. 
Yelah, seronokkan nak dapat cucu. 


Masa tu hari raya, suasana raya lah.. 
Kitorang se family kat rumah .. 
Yana tengah berdiri sambil tengok perut, 
membulat je cantik.. :) :)



Tetiba Yana rasa sakit perut cam senggugut 
tapi mild contraction lah.. Yana dah panik, 
Yana terus pergi tandas dan bukak panties, 
tengok2 ada kesan darah ! 
sama macam yang terjadi 2X sebelum ni 
(tanda2 keguguran).. 
Yana dah takut, sedih macam2 perasaan yang ada. 
Tetiba Yana rasa nak teran, 
dan ada darah menitik keluar dari arah faraj. 
Yana jadi tambah takut, bila nampak ada cebisan2 
daging dekat kawasan faraj tu beserta darah ! 



Yana sedih, menangis ! Tapi lepas tu, 
Yana terus berdiri, pakai semula panties 
dan tenangkan perasaan. 
Yana jalan keluar dari tandas, 
dan buat macam takde pape berlaku. 
Walaupun hati masih risau tentang apa yang jadi tadi. 
Dalam pada Yana blur2 tu, Yana terjaga dari tidur !
(apa punya mimpi lah kan, jalan cerita tak siap)


Ending nya takde keguguran berlaku tapi ada bleeding !! 


Mungkin sejak akhir2 ni Yana selalu 
fikirkan tentang perkara ni, 
iaitu Yana nak hamil semula tapi takut kejadian berulang.. 
Yana trauma. 

Dekat ofis Yana ni, ada seorang kawan lelaki. 
Cina, 4tahun kahwin, 
isteri dia pun dah 2 kali keguguran. 
Pagi ni, dia tanya 

Yana, "u tak mau baby lagi ke?" 

Yana jawab, "mau, tapi saya takut" 

Yana tanya dia, "isteri u macam mana, dah mula ke TTC" 

Dia jawab, "still try.."


Yana tanya dia tak jumpa doktor ke 
sebab takut kalau kali ke3 tak jadi jugak, 
ada masalah lain. 


Dia kata "DOKTOR MINTA SAYA TRY 5-6 KALI, 
BELUM JADI JUGAK BARU JUMPA DIA LAGI" 


Wat The Fish? 5-6kali?? 
Gila ke apa doktor tu? 
Ingat orang suka ke seronok ke nak 
pregnant dan gugur sampai 5-6kali?? 
hurm, tak bertauliah langsung jawapan dia kan.. 


p/s : bulan depan dah boleh mula TTC, 
Ya Allah, berilah aku peluang......

6 comments:

Aeen said...

yana terlamapu fikirkan..dat y terbawak smp ke mimpi.....sabar yeh yana...jangan rush2 sgt...pelan2 kayuh au...insyaAllah ada rezeki tu..cuma kite xtau bile jer....

Wawa said...

betul ckp aeen...stp yg berlaku ade hikmah die...sabar ye...:)

aTy _faRed~ said...

yana..yang penting yana kene gak usaha...kalau tak kite tak kan tau..semoge kali ni rezki tuk yana ade..aminnn...
yana..nak tau tak...aty pon pernah keguguran..tapi sekali je lah...lepas gugur tu..aty betul2 merancang...aty rehat sampai 6 or 7 bulan [tak ingat]tak mo mengandung lagi..mase tu pikir nak bagi mental fizikal dan rahim betul2 kuat..tak nak jadi macam fes ritu..tak reti jage..so..masuk jer bulan 7 tahun lepas...mase ngah subur..aty terus kate nak pegnan balik...dan alhamdulillah dipermudahkan..
ironi nyer...sebelum aty tau aty mengandung tu...aty pon ade mimpi yang sama macam yana..!! mimpi macam real..!! jadi biler dah tau jer aty pegnan..aty betul2 jage..jage sungguh2...takut...dan alhamdulillah..qaleef pon dah selamat dilahirkan...:)

aTy _faRed~ said...
This comment has been removed by the author.
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ain : terima kasih, ye mungkin sy terlalu memikirkan nya. Sy tak leh kawal diri sy dari terus trauma.. bbrrr

Kak Aty : terharu, akak komen panjang lebar. Insyaallah, Yana akan cuba lagi.

Asmara said...

Amin.. InsyaAllah usaha, doa dan tawakal. Moga allah beri rezeki kali ni. Amin..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm