Tuesday, September 18, 2012

CONTEST : "Macammana Nak Hilangkan Kejakunan Bila Naik Flight"

Assalamualaikum,



Yana nak join contest Kak Aton ni : blog As Sweet As Me.. 


Tajuk dia "Macammana Nak Hilangkan Kejakunan Bila Naik Flight" 


Yana teka Kak Aton nak pergi KOREA !! :)


Masa baru2 kahwin, Yana honeymoon pergi Phuket.. So mesti lah kena naik kapal terbang kan. 
Takkan nak naik kapal laut, tak sanggup nok ! Takkan jugak nak naik bas yang seharian baru boleh sampai sana.. Perjalanan kitorang masa tu lebih kurang 1jam 45 minit. Itu ada lah 1st time Yana naik kapal terbang, boleh dikatakan "naik jakun" jugakla.. Tapi control still control , sebab En.Suami pun 1st time naik.. 

So, nak tolong Kak Aton hilangkan jakun dia.. Yana suggest beberapa perkara. Memandangkan Kak Aton pergi sekeluarga, termasuk si bam bam Helena, adalah sangat berguna sekali.

Pertama, sehari sebelum naik kapal terbang, singgah farmasi, mintak ubat penenang.. Supaya dalam kapal terbang nanti, akak boleh tidur / bertenang dengan jaya nya ! :)

Kedua, hari menaiki kapal terbang, kamera sila simpan dalam luggage yang akan di simpan dalam perut kapal terbang, jangan bawa bersama supaya tak jakun nak amik gambar sana sini dekat airport nanti.
Kalau ada Hp kamera, buat2 lupa :)

Ketiga, bawak majalah atau novel, bila dah masuk dalam perut kapal terbang, cepat2 belek novel / majalah tadi, sibukkan2 diri, atau cubit2 manja Helena supaya dia nangis dan akak ada tugas nak diselesaikan (pujuk anak)

Keempat, 
Kak Aton tidurkan Helena siap2 dari rumah / sebelum perjalanan, dan kejutkan dia sebaik saja sampai airport. Lepas siap cek in, sementara nak tunggu boarding, tidurkan dia lagi. Supaya dia tak mengantuk dalam kapal terbang. Masuk je perut kapal terbang, dah dapat seat, sila kejutkan Helena dan bergurau dengan dia selama 6jam. Sampai kat Korea, dia nak tidur biarkan dia tidur.

Kelima, remind awal2 kat En.Hanafee, kalau Kak Aton jadi jakun jugak, cium pipi dia banyak2 sampai dia rimas! hahaha




Okay, tu je cara konon2 macam berguna Yana boleh share kan dengan akak ..



SELAMAT BERCUTI ! (please, saya nak menang pulak.. hehehehe)


Kalau korang nak join, sila ke blog kak Aton

dan ikut step2 di bawah.. senang je :)


Syarat2 penyertaan : 

1) Follow blog Kak Aton

2) Teka Kak Aton Nak Pegi Mana?

3) Buat entry mengenai "Macammana Nak Hilangkan Kejakunan Bila Naik Flight" dan

 linkkan lah cikit ke blog Kak Aton

4) Dah tu je..tarikt tamat adalah sekembalinya dia dr pegi bercuti pada 27 Sept 2012 pd pukul 12.00pm

5) 28 Sept 2012 dia akan umumkan pemenang InsyaAllah kalau takde apa aral melintang k.

6) Pemenang akan dapat hadiah misteri dari dia

7) Sekian Wasalam eh jap dia bg hint2 sikit :

- Waktu perjalanan lebih kurang 6 jam lebih dr KLIA
- Musim pada waktu ini katanya angin sepoi2 bahasa
- Dia tak sabar nak ambik gamba macam drama2 yang popular suatu ketika dahulu...Harap2 jadilah macam loving couple..hehe


3 comments:

IntaNBerliaN said...

akak xpnh naik flight pun... lg hebat, flight pun xpnh pegang... hahahhaa

Suria Karim said...

kak... sy da folow akak tp cm x reti jer nk join contest... leh ker cm tu... uhuhu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Kak Intan : hahaa.. macam mana nak pegang flight?? yana pun tak pernah pegang, naik je..

Suria : awak just ikut syarat yang tertulis dan INI BUKAN CONTEST SAYA TAU, CONTEST KAK ATON tu. saya pun join je :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm