Friday, December 7, 2012

Celoteh Yana : Part 79 - Cukupkah Gaji RM1500??



Jangan kata yang dah berkahwin, yang bujang pun terkial2..
Lain lah duduk dengan mak bapak :)

14 comments:

fiza said...

Jgn kata rm1500, gaji rm2000 pon belum tentu cukup. Dengan kos sara hidup yang makin meningkat nih.

Mrs Lurve said...

betul, gaji rm2000 pun belum tentu ckup..tolak hutang piutang dah separuh gaji hehehehe

Aeen said...

duk ngan family pun xjgk la ckupnya...xkan la duduk goyang kaki je kan...xhulur apa2...nak2 lagi if parents dua2 xkerja..so kite kena gak la tanggung..

Lovely Love.. said...

tapi biasanya ikut pengalaman sendiri..gaji sket cukup cukup, gaji byk pun cukup cukup hingga hujung bulan..betul la org dulu kata..lagi besar periuk lagi byk keraknya..hehehe

Nissa Kawaii said...

ada satu tips...beri pada ibu bapa dgn ikhlas, derma pada sape2 yang memerlukan....ni lah salah satu tips sy, dan Alhamdulillah....smp ujung bulan ni, masih berbaki dlm akaun @ purse....( ni pengalaman sy sendiri..)

orang yg gaji RM5000 pn cakap tak ckup..apetah lagi RM500...

Halimaton Hanafee said...

khen..terkial2 tergaru2 kepala bila smpai ujung bulan..hehe

e.t.t.y said...

tak cukup..bukan kata 1500 yg lebih ni pun still tak cukup...tah bila nk cukup tah. ahahah dasar..

QasehnyaRania said...

semestinya belom cukup tp in shaa ALLAH bersyukur dan pandai2 atur untuk sesuaikan dgn kos hidup yg makin hari makin naik.. ;D

Wan Afzan said...

klu 1500 dapat survive beli umah n kereta mmg respek la.. 2000 tu pun dh rasa paras2 hidung dgn kos skrg ni.. tiap tahun gaji naik tapi kos sara hidup 3 4 kali naik setahun..

Ayu azmir said...

memang tak cukup ... huhuhuu...

mummy ammar said...

nasib ada suami...dapat la dia tampung sikit2 keperluan diri ni...kalo nak bergantung pada gaji sendiri memang takde maknanya nak cukup...nak fikir simpanan lagi la jauh panggang dari api...huhu

Irtiyah said...

Salam RM 1 500 ni kalau suh shopping sekelip mata boleh habis. Tapi mudah-mudahan kita dapat rezeki yg berkat. Walaupun sikit tp cukup. Amin..

iietamalek said...

tak cukup kalau duduk kl ni..kalau dah beruah tngga lagi tak cukup. duit kng dah kecik nilainyer.

QA's ~ mamapapa said...

salam,yana...yg sebetulnya hidup kt KL ni kena pndai ukur bju dibdn snri..ye x?klau tak..gaji 5,6 K pn blm tntu ckup...apepun,yg pnting usahakn agar setipa sen yg kita dpt..dtg dgn kbrkatan,..insyaAllah :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm