Monday, December 17, 2012

Celoteh Yana : Part 80 - PMS, PMS

Assalamualaikum,,



Semalam Cik P datang melawat lagi.. 
Alhamdulillah, cycle kembali seperti biasa. 
Walaupon tak teratur, bulan lepas 40hari, 
bulan ni 38 je..Takpe, janji dia datang. 
Dan harapan tetap ada untuk 2013. 


Bila ada Cik P, bestfriend dia pun metsi ada, 
siapa lagi kalau bukan cik PMS tu. 
Nakal sangat harini dari pagi tadi buat Yana 
rasa macam nak guling2 atas karpet, tonggeng2 
dalam bilik air dan lari laju2 kat padang. 
Sebab sakit sangat ! GGGrrrrrr, nak je makan 
pil pink tu sekarang. Yelah, Yana dah lama 
kot tak rasa PMS... Disebabkan 2x pregnant tu, 
and ketidakstabilan hormon dalam badan takde 
lah PMS kan. Bulan lepas tak plak rasa camni.
 Takpelah, fikir positif ... 


Err, korang ada tips tak nak kurangkan PMS? 
Buat masa ni, Yana sapu minyak angin je.. 
Mula2 okaylah, bila dah habis je kuasa minyak tu, 
mula lah sakit balik..

Mood harini : NAK MARAH ORANG =(


(sorry,gambar sensored, google punya =) )


phew, nasib baik dah booking siap2 makcik urut malam ni !

7 comments:

Mrs Lurve said...

sakitnya la tue bila time period, selalu azie bykkan berjalan..sapu losyen herba panas..kena aftif time priod nie, bg darah cpt kuar

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aaaarrggghh rasa nak guling2 dah ni,semua jd tak betul nak marah je.... nak muntah sakit belakang COMPLETE =(

Ayu azmir said...

singgah sini

akilla ibrahim said...

dulu ms sekolah, cikgu kila ada bg petua. klu time period n senggugut jgn urut perut sbb klu urut lagi akan sakit. usap-usap perut xpe.pastu sambil baring isi bantal atas perut. kila klu dapat pms, selalu buat mcm tu. lega r sikit.

ShaSa RosSa said...

letak la bantal panas..murah je sha beli...lega sikit rasa..nk tido pn senang..yela..ble pms ni..mle lahh..nk tido ssh..nk dduk nk baring..semua serba xkene kan?? rse nk menonggeng n cangkung jek spnjang masee..sha klu wktu gini, mesti xde mood..nk mkn pn xslere...haihh..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Sha, bantal tu ada kat rumah.. Masa tulis entri ni, kat ofis.. Tapi semalam beli plaster TIGER BALM yang besar tu tampal terus lega samapi harini.

Suwaibah YS said...

errmm.. sue pun slalu guling2 bila P dtg.. but lately ni, sue amibik kaedah seminggu sebelum period sue banyak makan bijirin.. cam pepagi minum nestum ke, makan bijirin ke , insyaAllah kesakitan period tu berkurangan skit..:)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm