Monday, January 14, 2013

Celoteh Yana : Part 94 - Minta TIPS please :)

Assalamualaikum,



Dear friends, Yana nak beli rumah.. 
Bawah 100k untuk permulaan. 


Nak minta tips dari kawan2 yang pernah beli. 
Apa2 tips yang berkenaan, asalkan tak lari topik 


Dan kalau dapat suggest mana2 rumha pun boleh jugak. 

Area Selayang, Kepong, Damansara, Wangsa Maju, Melati, Setapak, Lembah Klang. 




Terima kasih ye, really appreciate it :)

6 comments:

Cik Ina said...

salam yana...

skrg ni nk cari umah bwh 100K payah nk jumpa di area yg yana nyatakan..semua 100K ke atas...cuba google apartmen lakeview di selayang..tak pun pegi je showroom dia kt Jalan Sungai Tua...

!k@ said...

Yana..ika pun tgh cari rumah..sgt la susah nak dpt bawah 100k tu..lg2 area yg yana ckp tu..kalau ada rezeki maybe boleh dpt utk rumah bank lelong..huhu..

eKa said...

ada lagi ke rumah dgn harga tu yang... cam susah je nak jumpa... tp kalu jumpa mmg beruntung lahh.. mmg rezeki sgt2

iwannabeumie said...

Yana, kalau lembah klang setahu akak area2 meru, puncak alam ada rumah yg bwh 100K lg rasanya..tapi agak jauh sket dr KL...beli rumah sebaiknya ada akses ke highway lebih baik bagi akak utk zaman skrg ni..

Qaseh Suhaida said...

mmg sekarang ini harga rumah di kwsn kl dan berdekatan kl mmg sangat tinggi. saya & suami pun masih mencari rumah utk dibeli tak nak menyewa je seumur hidup...kalau boleh nak cari rumah teres spy anak membesar dgn selesa.

Fifi Nadhrah said...

salam yana.. fifi pon tengah cari rumah.. tapi fifi cari area kajang, pajam, salak , nilai.. kawasan tu ade la rumah under 100k.. tpi 2nd hand la.. lagipon kawasan yang fifi cari ni banyak teres.. fifi nak rumah teres.. selese sikit kot..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm