Monday, February 25, 2013

Celoteh Yana : Part 110 - OldTown Ipoh HorFun









OldTown Ipoh HorFun 

hanya ni lah yang tekak rasa paling sedap sekarang ni, 
makan panas2 letak cili kicap tu, 
berdesiiiinnngggg telinga tapi PUAS! 

Bila makan nasi berlauk tak lalu, 
dimuntahkan semula otak hanya teringat benda ni. 
Adoi, kena mandrem agak nya. 
Kalau boleh tiap malam nak makan. 
Sampai En.Suami kata, "anak memilih ikut ibu dia" 
kalau ikut dia, semua pun makan.. 
Hek eleh, perasan. Dia pun choosy jugak sometimes. 

Aaaaahhh, kalau lah ada tukang masak benda ni 
kat rumah, hari2 makan pun tak jemu. 
Nasib baik OldTown tak jauh, kat Sri Gombak je. 
Tapi kalau ikut pe'el 'dak kecik' ni, 
jam tu dia nak tak dapat mula lah beraaannngggiiin 
je perut ni. Bila dah dapat, duduk baik2 je. 
Tidur pun lena. 


Haiz, ini kah nama nya mengidam?? 
Atau mengade ngade je? 

Nasib lah En.Suami nak layan, 
kalau tak pregnant, bila ajak je makan luar, 
penatlah, lain kali lah, tak larat lah.. 
Sekarang, ajak je, OK jom.Siaplah.. 


Weee, indah nya dunia. Terima kasih Allah swt 
bagi nikmat ni, rasa dihargai :)

12 comments:

Mrs Lurve said...

nmpk pun dh terliur nie..bila tekak rasa xsedap nie memg mula mengidam mcm2 hehehe

fifi said...

Kalau x dapat,rasa nak nangis kan?hehe..

Fifi Nadhrah said...

fifi tak pernah mengidam.. :) hihi.. tak tau rase macam mane.. happy healthy..

SeputihSalju said...

salam kenal.. follow sini ye.. sy yg tgk pun dah terliur.. hihihi

Nastyna said...

Hahaha enjoy it dear, now its u and the baby time. Hehehe best kan.

dela said...

lapar la.. :)

lynn kamarul said...

indahnya detik wanita mengandung kan.. dapat manja2 ngan suami. bila la turn sy nak sampai

Fifi Nadhrah said...

dtg sini tgk makanan.. terase nak g old town pulak!~

Maryam said...

enjoy your moment dear...=)

iietamalek said...

Sukesuke..same dgn kite. Kalau pergi oldtown mesti order

IntaNBerliaN said...

ni yg srnok kalau prgnant.. nk apa, semua dpt.. hihii

Fifi Nadhrah said...

hari ni makan old town lagi ke ibu?

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm