Friday, March 22, 2013

Celoteh Yana : Part 123 - Bisnes Dari Rumah

Assalamualaikum,


Sejak mengetahui diri ini mandong, 
memang perasaan malas nak gi kerja tu sangat 
membuak buak. Terkeluar rasa nya dari sanubari ni. 
Kan best kalau boleh duduk rumah baring golek2 
wat apa kita suka tunggu suami balik.. 
Tapi perbelanjaan zaman sekarang ni kan 
kemain mahal lagi.. So terpaksa jugak kerja 
walau hati tak rela. hehee..


Tapi mana orang yang nak duduk diam, 
kalau boleh nak jugak ada income sikit2 masuk kan. 
Harapkan gaji semata mata buta2 jelah. 
Kalau ada kelebihan pandai meniaga, 
ada jalan nya apa salah nya kita cuba. 
Sekurang nya nak shopping sendiri, 
takyah mintak kat suami. Suami pun seronok je 
bini ada extra income, selamat duit dia..hehe


Macam Yana memang ada side income. 
Yana jual pasir kayu & tandas moden untuk kucing. .



WOODY PET WOOD LITTER 
RM 5 per kg @ minimum 3 kg : RM 15
Original pek 13.6kg : RM 60



SMARTSIFT CAT SIFTING PAN
RM 150 per unit + RM 20 kalau nak poskan 
(dalam Semenanjung, Sabah & Sarawak)


Kalau ada yang berminat, meh contact Yana : 017 6118144
atau kalau malu sms je, atau pun email je : yanapinggiran@yahoo.com.my


p/s : Sambil buat entry, sambil iklan :)

5 comments:

Nina Aman said...

yana, bagus eh woody litter ni? ape beza dgn pasir kucing biasa tu? rmh nina ada 6 meow..kena tukar pasir kerap.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Nina : setakat ni yang dah pernah beli, beli lagi.. So far so good. Bentuk macam pelet, tapi akan hancur macam habuk bila dah kena air kencing, bergumpal bila kena najis. Just cedok poo2, dan guna je sampai betul2 basah baru tukar lagi. Kalau indoor usage, boleh tahan 1 minggu. Outdoor dalam 3-4 hari bergantung pada cuaca jugak. kalau selalu hujan, cepatlah dia lembap.

::EIDA:: said...

hurm.. boleh dipertimbangkan tuk mushang nanti... hehehheh

Fifi Nadhrah said...

fifi duduk dgn parent.. rumah kampung.. jadi kencing berak kat luar je kucing2 tu.. kalau da ddk rumah sendiri dan ade kucing boleh la kan..

Elya Roza said...

babe..now i tgh cari candidate untuk glampreneur....
u boleh jalan2 ke blog i ya:)
salam perkenalan

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm