Tuesday, April 30, 2013

Celoteh Yana : Part 139 - Naluri Ibu Biasa nya Tahu

Assalamualaikum,




Yana & En.Suami memang ada buat monthly cek up dengan sebuah klinik swasta berdekatan rumah.. Tiap2 bulan sekali untuk scan & tengok perkembangan baby. Yelah dekat klinik gov mana ada scan selalu kan. Pertama kali daftar, pastu entah minggu berapa lagi taktahu lah. Rasa nya 2-3 kali je kot sepanjang mengandung. Tapi tiap kali scan tu memang details lah dia buat.. cuma takde 4d ye. kalau nak 4d tu, sila ke swasta. Bayaran pun berbeza setiap klinik.

So, dijadikan cerita appointment kitorang seterusnya ialah 1 Mei. Tapi plan nak balik kampung En.Suami hari tu, ibu 'dak kecik' ni memang tak sesabar nak tengok anak dia terus buat scan malam tadi. Tu pun lepas sesi berdebat dengan En.Suami, kata nya ikut tarikh jela postpone pun 1 hari je.. Eh, mana boleyh! Sehari bagaikan setahun menanti hokey :)

Dan alhamdulillah, 'dak kecik' sihat wal afiat.. membesar ikut minggu sepatut nya. Semalam Yana tengah lapar so dia pun aktif tendang2 dan lambai2. Doktor cuba2 jugak buat 4D nak tengok muka dia, tapi sebab dia kecik lagi & tangan tutup muka (malu ler tuh) tak nampak pun.. Takpe, dah 6-7 bulan nanti baru buat 4d betul2 ye anak.

Paling eksaited sekali, kitorang dah tahu jantina 'dak kecik'. Alhamdulillah lagi sekali, betul naluri ibu dia. Yana happy sangat sebab memang nak sangat tau jantina sekali dah tau, pastu ikut kehendak pulak lagila double eksaited. Tapi cover2 je depan doktor dengan En.Suami sebab nak suka sangat pun tak boleh lagi kena betul2 confirm masa wat 4D nanti. Harap2 kekal gitu lah ye anak.. 

Dah lah ibu mu ni tak sesabar, start 'dak kecik' 3bulan sampai sekarang ni dah dekat 30pasang baju di beli untuk dia. Mesti lah kena cari yang unisex kan sebab taktahu lagi jantina apa. Tapi tetap hati ni kuat kata jantina sekian2 sebab asal tengok baju lagi satu tu selalu tak berkenan. Rasa nya cukup2 lah beli baju 'dak kecik' ni.. Ekspo Mid Valley ni nanti nak cari barang2 lain pulak. Harap2 tak tercapai 'unnecessary things' je nanti hehee. Dah buat list siap2. 


9 comments:

Nurul Husna said...

wah, yana dah siap2 beli baju baby yer..husna 1 apa pun xde lagi...tggu expo mid valley nanti..hehe..agak2 jantina anak yana sama tak dgn jantina anak saya ni? :)

NinaAz said...

wahh. dah 30 pasanngg. hehe. excited kan!
semoga baby dan ibu sihat2 yeaaa

Ayu azmir said...

wah... bergaya baby nanti...

aNis LeMoN aBu said...

awww.. so cute.

beli mommy. beli :) retail theraphy is the best! hehehehe.

luvelymummy said...

makkkaiiiiii.. banyakkknye baju.. hehhheeee..
Thru my xperience kat Ekspo Mid Valley tu hari, barang dia still mahallah dik. Harga dia same jer mcm kat kedai, kalau kurang pun sikit sangat. Pastu, kawasan laluan dia memang pack. payah nak lalu & nak memilih barang... pendapat akaklah.. hehheeee..

::EIDA:: said...

boboi ke gegurl nii? hehhehee

Fifi Nadhrah said...

ibu dak kecik sihat? jage diri ye ibu..

bunge ke kumbang? share la..

アヌム said...

wahh byknye smp 30 psg..ni dh 9 bulan ni pn x smp 30 psg hehee..sbb baby cpt mmbesar org ckp..goodluck yee....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Husna : kena tunggu reconfirm lah baru boleh announce :)

NinaAZ : hahaa.. tak sangka diam2 dah 30psg

Ayu Azmir : mesti lah :)

Anis : tahu takpe.. !

LuvelyMummy : Rasa macam sikit je tuh, tapi cukup dulu kot.. yeke camtu? takpe, nak jugak pergi.. kalau takde yang berkenan boley cuci mata :)

Eida : jeng3 !

Fifi : Sihat alhamdulillah.. thanks, hehe

アヌム : banyak ek?? hehee, actually beli size campur2. bukan NB je ..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm