Thursday, May 2, 2013

Celoteh Yana : Part 140 - Dah Terasa

Assalamualaikum,



Terima kasih pada yang tinggal komen entri jantina 'dak kecik' tu.

Tapi ni nak cerita pasal lain..Akhir akhir ni, nak tidur memang senang. Kalau mata dah kuyu, letak kepala tak sampai 5 minit boleh lelap. Cuma posisi tidur tu ada kala nya mengganggu .. Sejak bulan ke 3 haritu tidur mengiring je. Tidur terlentang tak selesa melainkan sekejap2. Sebab perut dah mula rasa sengal2, kadang2 mengeras, pinggang pun dah mula rasa sakit. Time bekerja memang kebanyakan masa duduk je, lagi lah rasa tak selesa. Banyak berjalan pun nak kemana je, masa lunch jelah kot ada pergi bank, pejabat pos etc.

Sambil taip ni pun rasa sakit kat pinggang, tapi normal lah kan.. Dugaan mengandung ni macam2. Allah swt nak bagi, sabar jelah. Kalau berjalan banyak, macam jalan2 hari minggu pergi mall ke, uptown ke selalu je 'dak kecik' ni mengeras kat dalam. Wat ibu dia rasa senak, balik rumah terus cari katil je. memang camtu eh? Kalau travel jauh pun camtu. . tapi semalam kelakar, 'dak kecik' dah pandai nak WeChat jugak. hehe, En.Suami duk WeChat dengan mak & family dia. dalam pada kami gelak2 balas2 WeChat tu, 'dak kecik' macam tendang2 kat dalam. Yana gitau En.Suami, terus dia diam tak gerak dah. huhuu, malu ler tuh sibuk lagi hal dunia. Tunggu lahir dulu ye sayang ;)

:: @ 17 minggu perut Yana kecik je, macam buncit kekenyangan .. kalau 'dak kecik' mengeras, nampak la belah kiri lebih bonjol dari kanan. bila perut start membesar ek? ::


9 comments:

Mama Vogue said...

Hihihi..teringat saya dulu Hakim lebih terbonjol belah kanan. Sampai sakit ler rusuk kanan tu.

Perut saya dulu pun tak besa sangat, masa 7 bulan baru betul2 nampak :)

Nurul Husna said...

husna pun skrg ni dah 6 bulan, tp x nmpk sgt..bila pakai tshirt baru nmpk perut.. perut lebih menonjol belah kanan.. :)

Ema Johari said...

Alhamdulillah...dah terasa pergerakan...

Allene said...

klu baby first.. 6 bulan pun nampak buncit kekenyangan... =)

Aeen said...

best kan bila rasa baby tendang....betapa nikmatnye kan..:)

Aida said...

kalau aida,7 bulan baru nampak perut besar dan keras.sekarang ni dah 8 bulan.nak bawak pi shopping pun tak larat dah.hehe..

Fifi Nadhrah said...

fifi mase ufairah dulu pon perot kecik je.. sampai 7 bulan lebih boleh pakai jubah biase lagi.. fifi mase pregnant suke sorok perut sebab ade akak admin TTC jugak.. anak 1st meninggal mase lahir kot.. jadi nak jage hati die.. pakai baju biase.. alhamdulillah Allah permudahkan..

yana jage diri tau..

Mooniqueen said...

MQ pun pregnant kedua perut kecik je... hehehe..

Qaseh Yana said...

bestnya kak yana dh terasa tendang2... sy dh nk msuk 21weeks masih belum rasa apa2 tendangan...anak sulung kot..dan perut tebal..hehe...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm