Thursday, May 9, 2013

Celoteh Yana : Part 143 - Bukan Lagi Kesukaan

Assalamualaikum,




Sebelum manodng kan 'dak kecik', Yana sukaaaaaaa makanan western, KFC, McD.. Asal terfikir je, lunch nanti pergi makan. Urm nyum2. Walaupun masa ramai yang boikot mcD tu, saya tetap setia pergi sana. Western food pun selalu jugak makan dengan family in law sebab mak mertua sukaaaa sangat dengan chicken chop. Dalam sebulan tu kadang2 ada lah dekat 2 x pergi makan.

Alkisah semenjak masuk je bulan ke 4 ni, LANGSUNG tak boleh tengok @ makan makanan ni. Mesti keluar balik ! Rugi betul.. 'Dak kecik' ni ikut selera bapak dia kot, suka sangat makan lauk2 kampung.
Tapi yang paling dia adore sekali, masakan nenda dia, iaitu emak Yana. Amboi setiap hari duk terbayang apa lah mak masak kat rumah tu, selalu teringin makan masakan mak. Suka jugak request2 menu hehe.
Yang terbaru minta mak masakkan daging masak kicap, sayur kobis masak lemak + sambal belacan. Perrggghhh makan sampai senak perut ! Kalau boleh nak ulang 2,3 kali makan tapi biasa lah teringin orang mandong ni dapat makan sekali je pun dah cukup kan..

Akan datang, nak pergi Melaka pulak cari Coconut Shake Pantai Klebang punya ! hehehe.. haritu dah request kat En.Suami, mungkin bulan 6 nak ke sana.. Tunggu yek :)



(TERGODA TAK???)

9 comments:

Aeen said...

air kelapa ain minum masa masuk 8 bulan...awl2 preg x minum....wlaupun kelapa favourite...belum ade teringin lg nk minum..hehe

QueeN TerataI said...

HEHEHE biasalah tu bila mengandung mmg mcm2 permintaan makanan yg nak di makan.. mengidam katanya.. ;)

Syuhairah Anuar said...

dear... try cari kat bangi area uniten. ada jugak jual coconut shake. syuha x pernah lagi minum sejak mc even da 5 bulan dah. tgu lama skit la kan baru minum. 6 bulan tu ok la syuha rs.

CikNaa said...

feberet ciknaa nih! tp skrg susah nk jmpe yg betol2 mantap..kt melaka nye tu sedap btl eh?

Shizan Syafik said...

sedapnya coconut shake tu.. tapi tak berani lagi nak minum..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

sedapnya coconut shake.. air kelapa bagus utk rahim, kalau di indonesia, elok je wanita hamil, digalakkan minum air kelapa sebab sejukkan rahim.. mak linda kalau linda ngandung jek mmg dia soh minum air kelapa kerap, bagi baby sejuk..

Nina Aman said...

yana,dapnye tgk coconut shake tu....

tenku butang said...

haaiii.. FOLLOWER NO.172

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Wawa said...

Same! Awal2 preggy dlu melantak bagai nak gler kfc,mcd...masuk 4-5 bulan ari2 mau makan nasi + ikan keli....lalu dpn kfc,mcd nak muntah...hahaha

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm