Wednesday, May 29, 2013

Celoteh Yana : Part 152 - Wonderful Feeling

Assalamualaikum,




Heeeee, thanks ya pada yang bagi info masing2 
pasal pam susu tu. Urm masih fikir lagi nak Medela
@ Avent. Masih stick dengan manual sebab bajet la ofkos. 
Cuma yang mana 1 belum finalise lagi. 
Ada yang cakap boleh sewa, kat mana ye nak sewa? 
Nak jugak review.. 


Dan alhamdulillah, loan rumah kami dah di luluskan.. 
Ada 2 bank yang luluskan, yang mana 1 bagi 85% 
1 lagi 90%. kalau boleh memang nak ambil 90% tu 
terus setuju tapi nak kena kaji sedalam nya dulu 
T & C nya kan. Takmau main seluk je. tanggungjawab 
long term ni. dapat loan max 40 tahun. 
Dan insyaallah nak bayar lebih sikit takpe asalkan 
dapat kurangkan faedah & tahun bayaran nya nanti. 
Rezeki 'dak kecik' ni.. Nampak di permudahkan 
je semua nya.. Harap2 terus mudah sampai dapat 
 milik rumah tu nanti. Minggu depan baru nak sign LOA.


Buat masa ni, lepak2 dulu kat ofis ni sambil 
rasa 'dak kecik' menendang ke boxing dalam ni...

8 comments:

CikNaa said...

ciknaa dapat rm150 je tau :)

Nastyna said...

Wahh rezeki DakCik ;) dulu time I nak beli pam tu, salesgirl cakap yg manual less pain, I pun beli yg manual tu jer, murah pun murah and tak pakai lama pun sebab JJ gedik tak nak dari botol. hihihi

Nurul Husna said...

rezeki anak tu yana...husna pun dlm proses nak beli umah ni...harap2 loan gov lepas.. amin

Nurul Ilyani said...

yeay...baby pn nk rumah baru :)

::EIDA:: said...

rezeki baby niii.. yeayy!!

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Alhamdullliah dulu 1st pregnancy pun ai beli rumah gak actually untung beli Umah sbb monthly sewa lebey kurang ngan ngan beli....moga d permudahkan ok

iietamalek said...

alhamdulillah, rezeki baby....

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. dipermudahkan..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm