Tuesday, June 11, 2013

Celoteh Yana : Part 158 - Dugaan Pasti Kan Mendatang..... Dia Kembali !

Assalamualaikum,




Amacam tajuk? Entah hape2 je dugaan nya kan... 
Dugaan ni hah ! Yang bawah ni !!! 


RAJA SEGALA BUAH -DURIAN-


Sangat tempting hokey ! Sekarang dah masuk musim dia, 
dah start dah sana sini berlonggok.. Gambar ni di ambil dari FB sepupu yang ada banyak pokok durian belakang rumah dia.. 
dekat area Batu Berendam, Melaka.
Dan dia mempromote sedara mara kengkawan dia makan 
durian free.. Adoi sapa tak suka ni rugi weh ! 
mat saleh pun suka (ada yang tak suka jugak busuk 
kata nya). Tapi alangkah rugi nya rasa sebab tengah 
membuyung ni nak makan banyak2 macam masa 
bujang2 dulu adalah TIDAK DI IZINKAN takut 
effect pada kandungan. Sedih2 , tapi dalam pada 
sedih2 minggu lepas dah habis 6 ulas ! hehee.. 
jadi lah buat lepas gian. Eh, itu minggu lepas 
punya cerita.. Minggu ni kot ada lagi, boleh lagi 
kot 6-10 ulas. hehee. Sebenar nya kan, dari tahun lepas 
Yana dah pantang makan durian ni. Sebab takut 
panas nak mandong susah. Kira musim tahun lepas 
memang tak makan langsung ! Tapi musim ni tak kira ! 
Mesti mauuuuuu ! 'dak kecik' pun macam okay je 
rilek je pas makan. Takde apa kot.. 
Janji tak fikir bukan2, semua pun kita makan ye dak. 
Dahla semalam duk perabih koktel dalam tin tu, 
kan ada campur2 buah betik,nenas,ceri,nata de coco 
dalam tu. ooohhh dia punya selera sampai 
ulang 3 kali makan. Last2 malam tadi perut berangin je, 
buang angin panjang nya 1 gabak keretapi.. 
hahaa, cite tak senonoh betul. 





Okeh2, pada penggemar durian, 
RAJA BUAH KINI KEMBALI !!!

18 comments:

NinaAz said...

MAK AIII. durian ni fevret ninaaaaa.... sedap sungguh. lagi2 yang jenis pejal kuning manis. fuh!

♥ dak pink said...

Time pregnant haritu, I belasah je. ;p

Nasib besok last day pantang, so boleh makan durian byk2!

hanidatul shatira said...

cik yana...need ur opinion pasal pati delima gulshan tu...hani delayed da lame sangat pasalpati tuu..

email me : shirahamid@gmail.com

Aeen said...

time pregnant 1st dulu ain makan durian ni dlm 2-3 ulas je..xberani nk mkn byk...nk mkn yg musang king je...durian biasa xnk...hahahahaha

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh bestnya tgk durian nie....kne cri nie sebelum bersalin..kan nnt dh bersalin tak leh mkn plk..

QueeN TerataI said...

6 ulas pun kira byk gak tu... akak kalo pregnant makan seulas dua jer.. huhuhu

azizah :) said...

better makan time preggy yunk..t dah bersalin mmg tak leh makan dah la.. pastu myusu baby pon xleh makan..huhuhu

Mrs Lurve said...

xdak harapanla nk mkn lg sbb menyusu baby huwaaaaaaaa stress..tp time preggy dulu akak mkn gak..puas la jgk hehehe

Zana Adieyza said...

lps habis pantang, makan puas2 k dear.. take care dear..

Mama Vogue said...

Waaahh durian!!
Masa pregnant dulu mkn gak sbb time ni dah hampir bersalin pun..hihihi
Tapi panas dia jgn cakap ler! Memang tak bole tido langsung! Siap berkemban je dalam umah..huu

Fifi Nadhrah said...

terliur tengok durian.. musim macam ni kalau lalu bidor ke sungkai pon sedap.. makan puas2 kan..

Mooniqueen said...

tergugatnya...

ct@m@n@qieem said...

salam prknalan...=)
sronok tgk org mkn drian....tp tekak ni xtrtelan rasenye.....mat salih celuk konon2nye...heheh...jmpot singgah ke blog..(^_^)

ctamanaqim.blogspot.com

Fifi Nadhrah said...

fifi jalan2 singgah pagi..

Fifi Nadhrah said...

singgah petang.. boleh kan? hahaha. penyakit rajin komen datang lagi..

Aty_Fared said...

Baru lepas makan...:-)

::EIDA:: said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeee.... sib baik yana tak tunjuk isi die.. hihihihi.. kalau tak lagi terliur kotttttttttt ;p

Cik Puan Rara said...

semalam baru lepas mkn duerian.heeeeeeeee

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm