Wednesday, July 10, 2013

Celoteh Yana : Part 173 - Ekspo Lagi :)

Asalamualaikum,





Mid Valley buat ekspo lagi ye.. Mom & Baby. 
Pada 12 -14 Julai ni. Suka sangat diorang ni 
konon2 buat sale bagai kan. Yana pergi 1st time 
ekspo ni bulan 5 haritu kat MV jugak, rasa macam 
TAK DE lah murah sangat pun. Beza lah singgit 
dua je.. ada barang beza sen je. Cis.. Kalau pampers 
murah2 lah kot. Beli borong ... Bolehla pergi kalau 
nak cari baju basahan mungkin murah2, dan nak 
rasa kemeriahan bersesak kan :)


Ekspo kali ni jatuh bulan puasa, kot ada yang mandong 
rajin nak pergi i salute u ! hehee.. Yelah bukan pe, 
sedangkan bukan waktu puasa pun rasa sesak nafas, 
apatah lagi puasa2 ni. Elokla duduk rumah je. 
Yana dah beli hampir kesemua kelengkapan so tak 
rasa beban sangat dah. Tinggal sikit2 je lagi yang 
mana seminggu sebelum bersalin pun masih sempat 
beli. Yang gabak2 macam stroller & car seat tu 
insyaallah beli lepas pantang. Yang penting, asas 
nya kebanyakan dah lengkap. 



Harini kami berpuasa ye.. Insyaallah kawan2 doakan
Yana & 'dak kecik' bertahan ye. Tadi baca pengalaman
Rara ibu Princess pasal puasa dia masa mengandungkan
Princess tahun lepas, terus tak sabar nak tau macam mana
reaksi 'dak kecik' waktu berbuka nanti.
Sahur tadi kami makan oat saja + minum air banyak2 :)


Note : Esok 11.7 ada appointment kat KK, dan ada suntikan
kancing gigi. Kena suntik batal puasa tak??



7 comments:

Shizan Syafik said...

gud luck yana.. :)

CikNaa said...

eh ciknaa kali ni tak kene cucuk plak.. hehe. sbb baru lg kene tahun lepas kot..

Nurul Husna said...

Ingat nak gi lagi expo ni..tp mggu ni balik kampung lak..nasib baik barang baby almost complete :)

Cik Puan Rara said...

hehehe best taw.tgu waktu berbuka jap g.melompat lah dye.minum air manis manis sket.jgn minum air suam je.nt dye majuk.hehehe

eMMe said...

Yana! Selamat Berpuasa...
hope Yana dpt Puasa penuh...

Fifi Nadhrah said...

fifi yang tak pregnant pon malas nak redah..

::EIDA:: said...

ida nak redah la.. nak cari hadiah tuk kawan2 yg dah bersalin ni.. huhuhu

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm