Friday, July 12, 2013

Celoteh Yana : Part 174 - Pasal Scan 4d Lagi

Assalamualaikum,




Yana dah survey2 tempat nak buat scan 4d ni. 
Ada 2 klinik dekat area rumah,
1 klinik Fadzilah nama dia, cas RM 160 camtu 
detail scan dapat CD tapi bulan ni dia buat 
1 hari je 20/7/2012 pagi sampai jam 1 petang camtu. 
1 lagi klinik Mediviron cas RM 90 dapat gambar 
sekeping je buat hari biasa sampai jam 6 petang saja. 


Tanya klinik Jezzlyn yang famous kat Ampang
tu dah Fully book bulan ni, tanya klinik Pakar 
Wanita Medina cas RM 150 ke atas tapi buat 
sebelum jam 6 petang saja. Lepas raya baru buat 
sampai jam 10 malam. Tanya punya tanya.. 
Semua nya tak menepati ciri2 yang yana nak.. 
Paling utama sebab nya En.Suami tak dapat join, 
yelah kalau dia buat hari biasa @ siang hari je dah 
tentu lah Yana kena gi sorang2 kan. Tak best lah.. 
nak jugak gi ngan En.Suami biar dia sama2 happy 
tengok anak dia. Memang ada sesetengah tempat bagi 
CD tapi feel tu lain dari tengok depan2. 


Kalau nak tunggu lepas rasa boleh jugak sebulan 
lagi tapi.. masa tu kan dah 8 bulan, masih ada ruang 
ke untuk scan dapat gambar @ posisi baby yang 
cantik. Kot lah dah sempit ke, kurang air ketuban ke.. 


Dalam dilema sungguh, apa pendapat korang?

5 comments:

Bella Amanda said...

selalunya scan 4D buat be4 8 bulan sebab nati baby dh mbesar n xdpt full image.Ok la yana price klinik 2 bella buat kena 35o hahaha...Better g ngan cik hubby sebab time 2 adalah moment paling best skali dpt tgok muka baby kita be4 lahir..;)

Nurul Aziz said...

jezz ada kat banyak tempat rasanya, bukan kat ampang je, shah alam ada.. damansara ada.. (kalau tak salah)


kalau baby kecik, 32weeks pun boleh nampak.. :) dulu buat time ayra 27weeks dgn 32weeks.. 27weeks tu sekali dengan detail scan.. utk cek kira semua cukup tak, okay tak baby tu.. :)

roti jagung 55 said...

scan 4d di klnk sofea puchong utama...80 rggt..dpt cd+gmbr..xperlu appointmmt

roti jagung 55 said...

scan 4d di klnk sofea puchong utama...80 rggt..dpt cd+gmbr..xperlu appointmmt

Aeen said...

ain dlu scan raees masa nk masuk 8 bulan..ok pun kalau nak gi scan..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm