Thursday, September 5, 2013

Celoteh Yana : Part 162 - Kencing Tak Kotor Lagi .. Yeay !

Assalamualaikum,




Alhamdulillah, harini menginjak usia 36 minggu 'dak kecik' dalam perut ibu dia.. Insyaallah sampai masa nanti keluarlah dia. Harini seperti di ceritakan ada cek up (dah mula seminggu sekali cek KK), dan minggu lepas pasal kencing kotor tu ramai yang cakap minum air banyak2 and bagi tips macam2. Terima kasih ! Dan alhamdulillah jugak, harini cek urine lagi dah takde kencing kotor... selamat dari kena bebel dengan doktor & kena makan ubat lagi. Tak sedap pun air ubat untuk lawas kan kencing tu, masam2 payau macam air kelapa. Seronok dah tak payah minum... heeeee.


Okay tu je nak cerita, nak upload gambar kemain susah sebab kena guna card reader yang dah tak berapa betul tu. Harap2 dapat hadiah henpon canggih dari En.Suami sempena kelahiran anak kami nanti. Senang sikit nak up cerita bergambar kan :) *hint*hint*

9 comments:

Syuhairah Anuar said...

yeay!! da masuk 9 bulan dah. best2!! tgu masa je tue nak ada baby

SeputihSalju said...

ok la tu yana.. takyah risau2 dah.. bestnya.. msti tak sbr kan nak tgk baby..hehhe.

Nastyna said...

Yayyy dah clear, bravo. Hahah hint hint tu harapnya berkesan la yer. Nnt boleh tengok citer dak kecik berserta gambar ;)

Mrs. Engineer said...

Yeay.alhamdulillah ;)

BERT said...

wahh nak bersalin dah ni.. moga selamat ye yana.. sy dulu pun ada kencing kotor gak.. sakit perut huhu

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah.. dah blh get ready. anytime je tu baby blh kuar. kalo queen pregnant yg 1st. 36minggu ni dah selamat bersalin.. hehehe

Fifi Nadhrah said...

fifi dulu pon kene kencing kotor.. doktor nak bagi antibiotik.. tapi malangnye fifi alergic dengan antibiotik tu.. terpakse try care natural la.. same macam yana.. tak payah makan ubat kan.. :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

tak lama dah tu.. bestnyerr..

Amalina Hussain said...

wahhh...kejap je masa berlalu awak dah 36 minggu..semoga semuanya di permudahkan..aminn.. ;)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm