Friday, February 7, 2014

Celoteh Yana : Part 183 - Azam Tahun 2014, Mahu Kurus !!

Assalamualaikum...


 Hehe tiap tahun rasa nya azam yang sama. Waktu sekolah seluar size 27 xpernah lari. Bila da bercinta hati senang sikit naik size 28-29. Berat maintain angka 4. Start kahwin masuk angka 5, yelah suami makan kita makan dah kata duk serumah. Masa bercinta kan duk asing so bolehla ngelat kalau dia tanya dah makan ke belum jawab je dah.


So duduk jela angka 5 sampai la start mandongkan Syahir lebih kurg 56kg masa tu. Terakhir berat sebelum bersalin 75kg. Habis pantang 59kg. La ni .......... sila lihat gambar

(Malu dengan diri sendiri sebab
Dah lama tak guna penimbang
Sampai berhabuk trok ! )



Sedih dan hiba hati ini... huhu masuk angka 6 wehh !! Salah satu nya sebab bila dah tak bekerja dan ada anak, bila anak tido adalah masa kita tido (sebab malam tak cukup tido) tak kira la lepas mandi ke, lepas makan ke, kalau anak nak tido kena dodoikan secara tak langsung ter join sekali, kalau takde kerja lah. Dapat eksesais pon bila sidai kain ke, basuh baju2 syahir ke (ye, basuh tangan), jalan ke dapur buat susu ke, bawak syahir jalan2 depan rumah petang2 dll. Tapi x mencukupi la sebab sangat ringan punya eksesais. Lemak is bermaharajalela skarang ! Geram ...
Tapi makan tak jaga pon. Huhu..


So ni lah azam tahun ni dan tahun lain2 pun.. nak kurus. Nak kurus. Nak kurus.
Ada terbaca pasal diet 7 hari (boleh google).. macam senang je. Tinggal lagi nak beli bahan2 masak je la. Biasa lah syarat penting tak boleh makan nasi. Insyaallah boleh kot.. tengokla nanti camne. Start dengan angka 6 ni, harap2 dapat cecah 5 pada hari ke 8. jom sama2 diet, kalau ada kawan tambah sikit semangat ni  ^.^


### TIPS MUDAH : MINUM 1 LITER AIR UNTUK SETIAP 25 KG BERAT BADAN..

6 comments:

NinaAz said...

cayok222! disiplin2. jgn putus asa!

Fiza Rahman said...

Selamat mengkuruskan badan. In shaa allah, boleh tu.

Shizan Syafik said...

Samala berat kita.. Jom sama2 kurus

Ayu azmir said...

bole ... pasti bole.... jom sama sama kita nak kurang kan berat badan....nak target 5x... lima puluh berapa tu... nak joint...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Jom semua ! Last target 50kg .. nak masuk 4 macam jauh sgt plk. Hehe

MamaHarriz said...

nk kurus jugk.sama nk target 50 duluu huhuuu

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm