Saturday, February 8, 2014

Celoteh Yana : Part 184 - Pigeon Perilstatic Plus

Assalamualaikum...



Syahir dah pakai botol Pigeon Perilstatic Plus ni dah lama.. sejak umur dia 1bulan lebih. Baba dia la belikan, sebab kawan dia suggest kata bagus.. yana masa mandong dulu dah beli 1 set 3pcs botol Avent biasa tu dapat pakai sebotol je yang lain simpan dalam almari.


Pastu 2bulan lepas kitorang ada beli 1 set lagi barang Pigeon ni. Rm155 lepas diskaun. Dapat 1 biji botol kecik, 2 biji botol besar, 1 set berus, sebotol pencuci botol, 2 pcs puting 6 month dan 1 paket besar tisu basah. Semua botol disertakan dengan puting. Yang kecik puting 1 month, yang besar dua2 puting 3 month. Kalau beli asing dah dekat 200 ratus lebih kan. Untung jugak.





Yang jadi masalah nya sekarang, Syahir taknak tukar puting. Dia nak puting 1 month tu je, sebab flow nya kan sikit dan kurang laju berbanding 3 month punya. Setiap kali yana cuba ajar dia guna puting baru, mesti dia minum sambil marah2 pastu x habis dan tersedak.


Pendapat kawan2, apakah patut yana
terus ajar dia guna puting baru sampai pandai atau jual je pada yang mahu beli ?


Kalau ada yang berminat, yana Nak jual 1 set puting ni pada harga rm24 termasuk pos. Kalau beli sekali 2 set a & b rm45 termasuk pos.
(Harga pasaran rm24.90 1 set).

Set a) puting 3 month 2pcs
Set b) puting 6 month 2pcs



Dalam gambar bawah ni pulak nak jual

Set c) 1 botol besar 240ml beserta puting 3 month : rm 50 beserta pos
(Harga pasaran rm55)
-ubat cuci botol tak jual-











Kalau ada yang nak beli tinggal komen kat bawah atau emailkan pada yana :
yanapinggiran@yahoo.com.my

3 comments:

NinaAz said...

budak2 ni mcm2 kan. kena ikut diaorang punya flow. hehe. nasib baik nina get ready dua jea puting utk baby. takut dia xmo ngn benda alah tu. kang kena try yg lain pulak. hee.

Bella Amanda said...

sama la yana,syifa dulu bella beli 1 set avent newborn tapi dia xnk plak,maybe puting 2 keras sikit,last skali beli botol susu NUK,baru ok smpai skrg..ada dlm almari xguna pun set avent 2 xtau nak jual kt spe.

- AZIE - said...

yana..
qisya skrg dh nk masuk 11 bulan but still guna flow teat shj.
akak rasa selagi di fullybf xpe..similar to nipple.

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm