Wednesday, July 11, 2012

Celoteh Yana : Part 26 - Mengidam?

Assalamualaikum,





Minggu lepas Yana mengidam nak makan
cendol dengan rojak.. Sebenar nya dah lama
mengidam. Tapi bukan mengidam sebab mengandung,
sebab teringin jerrrr :)




So, masa lunch, kebetulan masa tu lunch
sorang dan malas balik rumah, apa lagi,
singgah lah sekejap.. 
Tak jauh pun dari ofis Yana, dalam
5minit je bawak kereta.. 





Yana makan cendol biasa je, :)
sedap, sejuk je lalu kat tekak 
(Ampun maaf, kalau ada sesiapa yang
sedang mengandung / puasa, kot2 terliur)





Kalau dah pekena cendol, tak sah kalau
tak pekena rojak kan ? Perrrgghh, dia
punya rojak, MELETUP ! 
Aik, bukan meletup macam bom, meletup 
sebab SEDAAAAAPPPP ! 
The best rojak Yana pernah makan. 
(taktau lah pada orang lain)



Ye, rojak MAMAK ... Rojak kuih,
dalam nya isi kuih goreng (mamak style), 
tauhu goreng, telur rebus, cekodok tepung, 
timun hiris dan sengkuang hiris.. 
Sambal dia pulak cukup rasa, pedas 
manis masin seimbang.. Sedap sangat, 
sampai masa taip ni pun Yana boleh 
terasa rasa kat tekak merembes air liur.. 
(Ampun maaf lagi sekali.. hehe) 




Tapi serius, SEDAP BETUL ! Tengok gambar >.<









TERLIUR kan.... =)


Kalau ada yang berkenan / TER mengidam, 
nak jejugak rojak Uncle ni, bolehla datang ke :-


TAMAN SRI GOMBAK, BATU CAVES..

Lokasinya depan kedai SENG HING 
(menjual alatan elektrik tu)


Dibuka setiap hari, dari jam 11pagi - 6petang.
Kalau habis awal, tutup awal ye.. 


kalau dia sakit / ada hal, pun dia tutup.. 
Harap2 tak ada lah orang yang kempunan ye :)


Sekian :)

11 comments:

izla said...

betol ke x pregnant ni?
baik gi check sekali lagi.
hikhikhik

Pink Lavender said...

makneng follow sini
jom follow makneng

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

izla : hehee.. belum lagi la :)
KONFIRM 100persen !

IntaNBerliaN said...

kat mana nak cr rojak camtu kat sg petani ni yer...

dan2 nmpk mcm sedap plak dah...

Asmara said...

isk2.. mmg teringin pulak. nak buat mcmana kat sini kene buat sendiri tp tak rajin, tengok gambar dari yana je la. hihi..

PUAN SUE said...

sedapnye...sue pun teringin jugaklah..su mase pregnant mengidam benda ni tau..hhihi.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ampun kawan2 :
Kak Ina - Ya Allah susahnya hati saya, menyesal saya tunjuk.. Harap2 akak jumpa secepat mungkin. Kesian akak.. =(

Asmara : hidup di perantauan.. terkenang keenakan makanan Asia kan

Puan Sue : yeke? senanglah cari

umiyumi said...

Salam Yana,
sedapnya cendol dan rojak mamak tu. mmg terliurlah. dah lama tak makan. :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

UmiYumi : yelah.. nanti balik Msia cari tau ! :)

MyRule said...

my PIL dok sri gombak. memang diorg ckp best. cuma x sempat nk gi try rojak n cendol tu lg. selalu makan rojak n cendol kat shah alam n melaka je ;)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

MyRule : Kena cuba cepat ! Baik punya ! :)
Melaka punya pun sedap jugak.. Shah Alam punya Yana tak pernah try

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm