Tuesday, October 2, 2012

Celoteh Yana : Part 61 - Blog Aku Bukan Bidadari :)

Assalamualaikum,,



Blog Yana ni selalu dapat referral dari 
Blog Aty_Fared (Aku Bukan Bidadari)  :)
KEBANYAKAN NYA datang jenguk 
sini dari blog kak Aty..


(sorry kak Aty, mohon halal copy & paste header)



Siapa kak Aty? Mesti ramai yang kenal. 
Dia dah lama start blogging, dari January 2010, 
ertunangan dia pada 12.1.2010 kira permulaan
 cerita tentang blog dia. 
Blog bridal to be lah pada mula nya.. 
Kalau baca dari mula2 kak Aty buat blog, 
blog dia memang funky. Ada tulisan kecik besar, 
warna warni.. Dia kahwin pada 18 September 2010 , 
dan di sahkan hamil pada December 2010..
tapi keguguran pada January 2011 di usia 
kandungan 13 minggu. Belum rezeki lagi 
kata orang. Sedangkan Yana pun ada sejarah 
keguguran. Kita tak tahu apa Allah dah aturkan 
dalam hidup kita. Kita kan pelakon sahaja ..


Tapi dengan izin Allah swt, 
kak Aty kembali pregnant pada September 
tahun yang sama ! :)
Alhamdulillah, harap Yana pun akan dapat 
berita gembira tu satu hari nanti .


dan setelah mengandungkan selama 9bulan ++, 
kak Aty selamat melahirkan seorang bayi lelaki 
yang sihat pada 18 April 2012 .. Seronok kan ! 
walaupun kak Aty terpaksa bersalin secara 
Caesarean tapi Alhamdulillah, baby sihat dan 
diberi nama Qaleef Eeman Bin Mohd Farid. 


Sekarang, kak Aty melalui fasa2 menjadi ibu, 
mempelajari hari ke hari menjadi ibu yang baik 
dan mahukan yang terbaik untuk anak dia.. 
kak Aty ambil keputusan jadi suri rumah 
sepenuh masa, jaga sendiri Qaleef di rumah. 


Pembaca blog Yana yang masih belum kenal
kak Aty, pergi lah singgah2 ye.. Kak Aty ada
share banyak info jugak untuk ibu2 baru..
Sama2 lah boleh belajar. Yang lama tolong
yang baru, dan yang baru cedok ilmu dari orang lama :)



Dan Yana berterima kasih pada sahabat2 
blog kak Aty, sudi singgah ke blog Yana yang biasa2 ni.. 

Andai ada tersilap kata, minta maaf ye :)

8 comments:

Mrs Lurve said...

insyaAllah ada jgk rezeki utk yana,
singah jalan blog itu kejap

fifi tiez said...

haah..sy jumpa blog yana dr kak aty lah.dia baik kan? smoga yana n suami dmurahkan rezeki.. :)

IntaNBerliaN said...

rasa mcm akak xprnah sggah lagi blog ni...

PUAN SUE said...

hhi..kain merah tu wt tutup gril pintu sbb klu buka pintu terang sgt..hee

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Mrs Lurve : thanks :)
Fifi : yeke, terima kasih ye.. ha ah, seronok jugak baca cerita2 dia.

Kak Intan : kena lah singgah, akak kan rajin BW :)

Kak Sue : haha, kesini plak komen nya ye.. oooh, okay. ingatkan apa td :)

Aty_Fared said...

Ya Allah..entry ni dah lama sgt.tp aty br bace.... mintak maaf yer yana...sesungguhnyer...tersangatlah details....tak tau nk ckp ape..walaupon dah lama..tp terime kasih sgt2 atas penghargaan ni...aty touching nih...sobsob...

Aty_Fared said...

Ya Allah..entry ni dah lama sgt.tp aty br bace.... mintak maaf yer yana...sesungguhnyer...tersangatlah details....tak tau nk ckp ape..walaupon dah lama..tp terime kasih sgt2 atas penghargaan ni...aty touching nih...sobsob...

raquell agustien said...

makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
QUEENXXX92

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm