Wednesday, October 10, 2012

Celoteh Yana : Part 65 - Dah Buat Keputusan

Assalamualaikum,


Yana dah fikir masak2. Yana kena stop TTC, 
bukan stop ML tau.. Stop buat baby je. 
Ikutkan harini CD 11, tinggal sehari dua je 
lagi untuk Ovulate. 


Sebab apa?

Pertama sebab, Yana nak jumpa 
doktor pakar dulu, sahkan keadaan kesihatan 
rahim badan dan lain2,Yana taknak terus2 
pregnant tapi nanti tak jadi jugak. Sekurang2 nya 
Yana ada buat check up dulu sebelum pregnant balik. 
Macam yang Mrs Lurve suggest :)
Bukan apa, Yana dah trauma, takut dan tak 
sanggup nak dengar lagi perkataan 
Dan fresh blood... Sangat trauma ! 
Insyaallah Yana akan pergi hospital Sabtu ni, 
untuk set appointment dengan pakar dan 
minta pendapat dia lebih lanjut. 
boleh je nak terus pregnant, pastu jumpa 
doktor pakar, tapi Yana rasa baiklah kita 
"sediakan payung sebelum hujan".

Kedua, En.Suami baru bertukar kerja bulan lepas, 
adi kewangan agak sedikit kelam kabut. 

Ketiga, tempat kerja Yana hanya Yana 
seorang bekerja sebagai admin, yang lain 
semua keluar ke site.
Jadi, kalau Yana disahkan pregnant, 
mungkin Yana nak ambil cuti 3bulan tanpa gaji. 
Yana nak cadangkan pada bos, kalau boleh 
ambil seorang admin baru, belajar kerja Yana, 
dan Yana boleh cuti senang hati. Kalau nak 
berhenti terus lepas tu pun dah tak payah fikir. 
Pandai2 lah dia.

Keempat, kami masih belum mempunyai rumah. 
Sekarang tinggal dengan mertua, 
Yana nak sediakan rumah yang selesa dulu, 
untuk kami anak beranak. 

Kelima dan seterus nya, masih berpusing 
dalam otak, tak tertulis.. heheee..

Jadi nya, Yana akan start TTC bulan 1 tahun depan. 
Kira baby 2013 lah :) Insyaallah.

Dan pada kawan2 yang TTC, good luck ! 
Yana selalu mendoakan kawan2. 
Terima kasih sebab selalu jadi kawan yang baik !

6 comments:

iietamalek said...

insyAllah ade rezeki utk kamu nanti

akilla ibrahim said...

betul tu,sediakan payung sebelum hujan :-)
yana,kita sama-sama usaha ye. kila pun nak rancang baby 2013..hehehe

Mrs Lurve said...

Stop TTC tue xbermakna xde ML dgn hubby kan, manala tau rezeki yana, Allah nak beri time yana xmengharap.. Seme tue kuasa Allah. InsyaAllah..

Halimaton Hanafee said...

hmm bagus jugak perancangan tu yana.Tapi mana tau rezeki dtg awalkan.Terima je lah ea..Jangan tangguh2 lagi..

IntaNBerliaN said...

Alhamdulillah... ianya yg terbaik utk yana.. apa2 pun, jg di5ri yer..

eMMe said...

Yana gud luck, kalo nak baby, rasa nye tak perlu plan2 dulu.. coz.. org2 tua ada kata, baru2 kawen, better jgn plan... klau de rezeki, Alhamdulillah..tapi kalo Yana dah plan gitu, takpela.. coz, kalo kite nak setlekan semua2 tu... belum tentu dlm masa yg singkat kan... takpe yana, slowly okey...
moga Allah swt rancang yg terbaik utk kita...Amin...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm