Tuesday, January 8, 2013

Celoteh Yana : Part 91 - BBT

Assalamualaikum,




SUSAHNYA REKOD BBT... 
Apa tu BBT?? boleh refer ENTRI BBT ...


sampai harini Yana tak berjaya rekod BBT yang sebenar. Too complicated rasa nya. wat OPK jugak senang, shishi je kat stik tu pastu tunggu. tapi tu lah, kalau nak tahu bila waktu subur kita, memang digalakkan buat BBT ni. Tapiiiiiii... malas lah nak pening2 kepala. (ayat orang malas ni *.*)

Meh tengok OPK test Yana jap...



Mungkin esok lusa ovulate lah kot kan? 
Rujuk entri Yana pasal RASA SENAK ARI ARI
Khamis lepas, mungkin masa tu telur baru nak standby.. 
kalau dah keluar pun nak wat camne kan.. 
Kita teruskan usaha jelah. Sampai hujung minggu ni. 
Pastu masuk fasa 2WW = 2 weeks wait 
iaitu fasa luteal yang akan menentukan 
sama ada kita mengandung atau pun 
tidak yang akan berakhir dengan period.. 


Note : 1st time sungguh2 buat OPK ni. 


6 comments:

Ayu azmir said...

harap berjaya..... nak cuba jugak...

::EIDA:: said...

lamenye ida tak berbbt........... mane ek ida letak termometer? hukhukhukhuk

Atie Nash said...

bagus...teruskan ye yana...saya masih buat BBT. Sekarang baru CD4. Tapi period dah abis dah. Heavy on CD1&2 je. CD3 spotting. CD4 dah xde...So menanti hari subur pulak. OPK pun saya buat jugak. Hopefully ada telur yang besar dan sihat keluar during this cycle. Hope u get one or more too ^_^

IntaNBerliaN said...

harap tahun ni akan positif.. :)

iwannabeumie said...

dulu rajin juga berBBT ni pakai termometer tp xpernah la cuba pakai OPK ni..hari2 plot buat graf, best sebenarnya..skrg dh stop dh :-)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

good luck dear.. akk guna cara saliva tester.. ada akk buat kat blog, tgk corak air liur kita... ok jugak la.. cuba jaya..:)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm