Wednesday, February 13, 2013

Celoteh Yana : Part 105 - Minggu Ini

Assalamualaikum,


Yana masih bercuti sampai Ahad ni. Isnin masuk kerja semula.. Pada yang dah masuk kerja, selamat bekerja.

Masuk minggu ni, Isnin hari tu perut dah start kembung.. Macam berangin je. Makan ke tak makan ke samaaaaa je rasa nya. Ada masa nya rasa nak muntah tapi tak keluar. Sendawa jangan cakap lah, kuat macam orang laki sampai En.Suami pun terkejut. Makanan masam2 tak boleh masuk langsung macam mayonis, sambal masam2 pedas, dll memang terus loya pastu. Masak lagi lah, memang TAK dah.

Hatta bau ayam goreng pun dah pening kepala.. Sekarang minyak cap kapak ialah best friend.
Pergi klinik dengan En.Suami kelmarin, masih nampak kantung dan dia membesar ikut kiraan LMP.
Doktor kata normal bila rasa kembung perut "thats a good sign kata nya"

Alhamdulillah, harap2 baby ni sihat2 je. Selalu imagine ada kembar kat dalam :) selagi tak nampak, boleh berharap kan ? >.<

Okaylah, sekian saja dari diri ini..

8 comments:

Sizuka said...

x suka masam? org kata klu x suka masam, baby boy kot.. hihi.. apa2 pun semoga selamat sehingga melahirkan.. Ameen.. Doakan kat sy jugak n kawan2 ttc lain ye.. :)

ShaSa RosSa said...

SERONOKNYA...bila la turn sha plakkk...ehehhe

sweet tooth said...

Yana, time ni la nak manja lebey2 hehehehe :-) tapi makan tetap kena makan ya...nanti x de energy plak... take care

QueeN TerataI said...

samalah kita selalu berharap nak kembar.. tp blm ada rezeki lg..
biasalah bila time2 gini mmg minyak cap kapak tu peneman setia..

Nastyna said...

Nak kembar ker... i baru terbaca somewhere just now cakap kalau mual tu petanda baik. All the best dear :D

Aty_Fared said...

Ya allah...punyer lah aty ni ketinggalan sampai yana pegnan pon aty tak tau...maaf sangat2..neway..tahniah yer..alhamdulillah..semoge kali ni baik2 saja..yang penting jage diri bebaik tau...:)

iietamalek said...

Normal yana, klau angin kembung tu...jg kesihtn yer..

Suwaibah YS said...

hee..selamat menempuh saat mnjadi ibu..
take good care

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm