Monday, March 11, 2013

Celoteh Yana : Part 118 - Selera Makan

Assalamualaikum,



Kembali ke hari Isnin.... Bekerja lah kita sekuat nya, berusaha lah kita sekuat nya. Bekerja, bekerja pergi pagi balik senjaaaa. (Sila nyanyi dalam loghat Nogori baru lah asal nya :))

Alhamdulillah. Nampak nya selera makan Yana dah BACK TO NORMAL ! Nafsu makan dah mula nak menguasai diri. Macamkan tak kenyang ke, tak puas makan ke hapa ntah. Sebab semalam pagi dah makan roti telur sekeping, tengahari sikit makan maggi semangkuk, petang sikit makan burger ikan mcD, malam makan apa ntah lupa. Tapi kan, memang nampak lah tak berapa kenyang pun menu2 yang dimakan tu. Yang menjadi cerita sekarang, in between makan pagi dan tengahari dan malam tu, rasa macam nak makan lagi. Tapi wat derk je lah kan sebab memikirkan mitos SEWAKTU HAMIL PERLU MAKAN UNTUK 2ORANG adalah MENAKUTKAN ! walaupun kedengaran nya benar, tapi ai tak rela u menghamba abdi kan diri pada makanan. 

Macam pagi ni, syukur sangat2 sebab dapat habiskan makanan pagi kegemaran kebanyakan rakyat Malaysia """NASI LEMAKKKKKK""" berlaukkan sotong bercili. Berseli kan air nescafe ais. Eh ni lagi satu masalah rasa nya, sejak2 ni, air kalau takde ais memang SUSAH NAK HABIS, nak muntah balik ada. Haiz,,,, ais tak bagus kan. Apakan daya, dah itu permintaan anakanda. Terpaksa ibunda turutkan, cewah !

Eh, okaylah bebel panjang pulak. Nak wat kerja cepat2 sebab harini nak kena submit dokumen untuk income tax company ni. Fenin lah ! Semoga berjumpa lagi.. Daaaa



p/s : macam gini lah lebih kurang nye nasi lemak sambal sotong tu, ini gambar orang lain ye, 
harapkan Yana, nampak makanan tak ingat dah nak ambik gambar .. jangan terliur :)

18 comments:

Aeen said...

biase lah tu..bila pregnant..mmg bila makan rasa x kenyang je..

FIERA said...

yana, jangan minum nescafe waktu preggy tau, not good for you and baby k, nanti hb turun.... macam fira gian kat teh ais, dalam masa seminggu hb turun dr 12 pergi ke 10... ngeri... doktor kata nanti oksigen tak sampai ke baby..... nescafe and tea kene pantang....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

FIERA : Seriously?? THANK U, noted !

iietamalek said...

samelah kite, br pas mkn nasi lmk..huhu

sweet tooth said...

syukur... Selagi boleh makan, makan je... hehehhe :-)

CikNaa said...

nurse ckp jaga mkn.. tp ape ada hal kan? mase mabuk, smpai berat susut.so now, mase nak menambah berat.. huhu. ** padahal diri sndiri xbleh terima nasi sgt :)

aNis LeMoN aBu said...

hoho. untungnya baby suka ais. sejuuuk tekak mommy ye? hehe.

bestnya dah boleh makan. i pulak yang tumpang rasa *rasa apa ek? yang u rasa tu la* bila u tak boleh makan sangat tu. macam baca novel pulak. hehe

QueeN TerataI said...

bila pregnant ni segala2nya berubahkan... selera makan... minum.. semua.bertukar...dulu mungkin x suka air panas tp bila mengandung air panas yg plg sedap... hwhehe cmtu gakla sebaliknya.. ada yg x blh kalau.xdpt ais.. memacamla.. cuma kitala yg kena kawal pemakanan kita utk kesihatan kita dan kandungan... take care yer

Cik Puan Rara said...

xpe,nt dh lama2 ok lah tu =)

Lydia Miza said...

salam yana...aha..ada isi ok lagi, LM mkn sorang2 tp x kenyang2 ni apa ke? nak kata membela x pulak

アヌム said...

nyum2..makan mmg besttt heeee

mama ila said...

takpe..makan banyak2..biar baby cepat besar.. =)

salam kenal..ila follow sini =)

Ummiarissa Mahdi said...

air bergas minum tak?air bergas lagi tak bagusnya...

Mrs Lurve said...

dh lalu mkn nie, makan je...tp kawal la jgk..takut terlebih berat pulak nti..

Suwaibah YS said...

kalau anak dara makan banyak org cakap - buruk lantak

kalau perempuan mengandung makan banyak orang cakap - comellnya dia makan... makan tuk dua org

hehhee

Fifi Nadhrah said...

sedapnyeeee..

aquagugurl said...

Saya selalu dengar ibu2 mengandung, mesti suka minum air berais..tak tau le ibunda ke anakanda yg request tu..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Aquagugurl : berdua yang request,, hehe.

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm