Friday, March 15, 2013

Celoteh Yana : Part 120 - Hati Senang

Assalamualaikum,



Lupa kan kisah income tax semalam, 
biar kan ia berlalu pergi dengan sendiri.. 

Harini hati manyak senang sebab tadi 
saja2 gi scan 'dak kecik', nampak dia aktif. 
Tergedik gedik sepak sana sini. 
Alhamdulillah, harap nya 'dak kecik' 
terus steady sihat walafiat dalam perut ibu dia ni. 
Walaupun ibu mu ini makan tak menentu, 
malam memang tak makan sebab jam 9 
dah mengantuk letak kepala terus lena. 
Siang hari memang 2x makan nasi, pagi nasi lemak, 
petang nasi goreng kampung. 
Entah, 2 benda ni je boleh masuk tekak. 

Kalau malam mak mertua Yana 
ada goreng2 ikan ke, 
ayam ke masya allah rasa nak nangis tahan 
pening dan mual tu. Tu yang masuk bilik letak 
kepala jumpa bantal terus pengsan. 
Kesian En.Suami tak dapat layanan dari isteri ni. 
Takpela sayang, nanti bila semua 
ketidakselesaan ini dah berakhir kita 
berasmaradana semula yeh. 


Eh, En.Suami tatau pun Yana gi scan tadi, hehehe.. 
Diam2 je pergi masa lunch. 
Eksaited nak tengok anak sendiri tengah watpe.. 
(Ala B, RM 35 je sekali scan jangan marah :)) 

Tapi doktor tu punya mesin scan tak clear lah, 
nampak kabur2 je.. Malas nak print, merosakkan 
imej 'dak kecik' je nanti..haha,takpe2. 
Awal bulan 4 nanti ada scan lagi, tapi masa tu 
En.Suami belanja. Pastu kalau semua nya okay, 
bolehla bukak buku pink dan beritahu orang2 
sekeliling. Wat masa ni yang ekslusif keluar 
kat blog je tau, dan orang2 terdekat je tau. 
Korang untunglah dapat tau seawal2 lambat period lagi. 


Nak pulak tahun ni ramai kawan2 nak naik pelamin, 
apa lagi membuyung lah bawak perut gi 
kenduri orang kan. Sekarang ni pun perut dah 
nampak sedikit voncet, En.Suami haritu tegur
 "Kenapa perut u macam besar je, ke lemak je???" 
hahaha..kejam kan statement camtu. 
Depan mak dia pulak tu. Tapi Yana diamkan aje, 
wat2 tak dengar sambil tengok tv. 
hehe, cara2 taknak berdendam dengan laki sendiri. 

Okaylah, nanti ada story kita cerita lagi tau. Sekian :)

13 comments:

Mama Vogue said...

salam kenal :)
saya singgah dari Blog Aty_Fared.

Shizan Syafik said...

slm kenal.. tq sebab follow.. sy dah follow balik.. :)

Wawa said...

tahniah yana^^

Mrs Lurve said...

yana skrg dh 11w, xwat lagi ehh buku pink..eloknya cptkan sikit..sbb yana dh pernah gugur dulukan..mcm azie dulu, sbb bila kita dh ada kes gugur..dan kita wat awal buku pink, doc very concern tau..so pihak klinik akan lbh amek berat dgn keadaan diri kita dan baby..just advice :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Wawa : T.kasih :)

Mrs Lurve : ha ah belum buat. ada juga yang cakap camtu, mak pun cakap camtu tapi entah.. belum pergi2 lagi. Sebab doktor yang private ni kata even kita ada kes, dia pantau je.. macam orang lain jugak. mungkin appointment dan cara cek je berbeza.
minggu depan pegila kot

iietamalek said...

alhamdulillah...sihat baby yana...

aquagugurl said...

smoga kndungan Yana ke-3 ni selamat & sihat sehingga melahirkan nanti..Aamiin.. :)

Nastyna said...

hehehe takper voncet sikit, nama pun pregnant.

aNis LeMoN aBu said...

yana, husband i ukur perut dia kat dinding. I pun gatal gatal ukur, 3 inci tebal u! Pakai bj kurung pun da sendat tang perut. Dapatlah experience ala-ala pregnant sikit kononnya. Hahaha.

Voncet ok lg. Husband i bg i pangkat roy terus. Sadis. Hahaha.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Anis : hahaha, sampai camtu sekali.. banyak minum ais kot? Atau makan makanan berkuah :)

Cik Puan Rara said...

amboi,siap g scan sorg2 eh.hehehe

Fifi Nadhrah said...

fifi ingat da announce.. rupenye belum lagi ye..

prog muten said...


rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm