Monday, March 18, 2013

Celoteh Yana : Part 121 - Up Sikit Sikit

Assalamualaikum,



Harini nak update sikit2 je sebab tak larat lah..

Pagi ini : makan nasi lemak lauk sambal sotong + telur goreng (nafsu kah??)


Tengahari : makan nasi goreng kampung 
(dah dekat sebulan makan menu ni, TANPA JEMU setiap hari, sampai kan hari ahad pun minta En.Suami pergi kedai mamak ni dan beli dari dia saja. Taknak kedai lain)


Semalam : Bangun pagi subuh, tidur semula, 
bangun jam 8.30 pagi pergi kedai beli nasi lemak (lagi) makan2, tidur semula sampai jam 4 petang. (Sampai En.Suami tanya "u tak rasa pening ke, sakit kepala ke tidur lama2?")


Sekarang : Tekak dan perut tak berapa nak selesa, macam ada ura2 nak muntahkan nasi goreng kampung tadi, kepala tingtong rasa macam nak fly, dan mood entah kemana. 


Konklusi nya ::: sekarang ni asal batuk je nak keluar isi perut. 
Rasa macam nak pinjam poket Doraemon dan pergi ke masa depan di mana dah rasa okay, no more muntah2 and paling penting boleh shopping barang baby ! Tak sabar :)


Doraemon : okeh2, sekejap ye..saya keluarkan mesin masa !

13 comments:

Cik Puan Rara said...

makan2 selagi mampu.hehehe

Mrs Lurve said...

mkn sikit2..tp kerap...selalunya org pesan g2 kalo asyik muntah

Ibu Ilyanie(s) said...

tips makanan sihat utk ibu dan bayi... jemput menjengah!
http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/2013/02/kepentingan-asid-folik-kepada-ibu-ibu.html

Mama Vogue said...

Kunyah2 kismis ke kurma ke bagi ilang rasa loya tu :)

iietamalek said...

hahah..lawakla yana ni..siap doraemon pun terbabit..hehe

Fifi Nadhrah said...

enjoy la mase ni.. nanti rinduuu..

Nastyna said...

boleh makan kira ok la kan, muntah balik belakang kira.

kechixx hussain said...

take care (:

Shizan Syafik said...

eh, sama la.. sy pun gitu.. makan takde masalah tp kalau makan benda yang baby tak berkenan, siap la.. muntahla pastu.. pastu kalau masa muntah mesti nak terbatuk.. n masa terbatuk tu pun nak muntah jugak..

aNis LeMoN aBu said...

aaaa. i selalu berharap doraemon akan datang bila i memerlukan. even masa stuck dalam pertandingan bercerita dulu, i mengharapkan doraemon ada dekat belakang penonton.

kenangan masa kecik~ :D

Fifi Nadhrah said...

cemane? da ok da? nanti da tengok anak.. mesti lupe perit jerit mengandung.. tapi pengalaman manis kot..

hannan ghazalli said...

saya alahan sgt truk smpi 17w br ok.doc sahkan sy severe hyperemesis gravidium.hari2 muntah smpi kena cucuk ubat.dlm tempoh tu,leh mkn buah saja.buah oren n epal merah.tu je leh msk.kalu msk lain,xlama pastu muntahhh.tp skrg 38w dtg blk alahan...u try mkn buah oren kalu mual sgt

Fifi Nadhrah said...

jage kesihatan ibu..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm