Thursday, March 28, 2013

Celoteh Yana : Part 125 - Semua nya Baik2 Saja :)

Assalamualaikum,




Hari ni 'dak kecik' protes ! Habis semua makanan ibu dia makan, dia 'tendang' keluar ... Muntah kan semula .. Sayang betul rasa nya, pagi makan nasi lemak, tak sampai 5 minit siap makan, tetiba terbatuk, dan berjaya lah keseluruhan nasi lemak tu keluar tanpa tinggal sikit pun. Pastu minum air milo suam, kejadian yang sama. Terbatuk dan terluah semua nya. Tekak ni jangan kata lah camne sakit nya. Sebab nasi lemak kan ada sambal pedas2, pastu terbelahak camtu .. Apa nak kata lagi? Redha jela. 

Dah tu tengahari ni dia dah mula lapar. Pergi McD beli 1set filet o fish lagi, kegemaran dia lah sampai sekarang masih ok. Ada rasa nak terbatuk tapi tahankan aje, cakap dalam hati 'sayang ibu, kesian lah ibu ni.. Makan asyik muntah je, ibu ni lapar, lagipun baby jugak yang nak makan kan.. kalau tak camne nak besar' ... 
Semoga doa tu berkesan dan didengari 'dak kecik', 
bertahan lah filet o fish tu sampai petang nanti pun dah syukur..




so, ni lah gambar terbaru 'dak kecik'... Berada dalam posisi memandang depan, tak bagi can kawan2 ibu dia nak tengok gambar dari sisi macam kebanyakan baby lain buat. Harap2 'dak kecik' sihal wal'afiat la ye sampai masa dilahirkan. Alhamdulillah setakat ni semua nya berjalan dengan sempurna, takde bleeding yang ditakuti tu. 

10 comments:

Fiza Rahman said...

As salam dak kecik ☺☺

Alhamdulillah. Smoga semuanya berjalan dgn lancar.

Mama Vogue said...

Alhamdulillah..

Moga ibu & dak kecik sihat selalu :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

Ya Allah, sukanya akak tengok yana.. semoga allah mudahkan segala urusan yana, jaga diri baik2 yana.. dah byk muntah tu, amik suplement ye, dont skip tambah2 asid folic

e.t.t.y said...

yana, jaga diri baik baik tau!!!

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. ok la muntajkeluar makanan.. kalau muntah time perut kosong keluar air liur pahit atau yg kuning2 tu lagi perit.. lagi sakit.. jage diri yana..

Mariyam Nabella Ishak said...

Nana smpi masuk ward la sebb alahan..ms preggy anak 1st alahan langsung xnak dekat..tp apekan daya kandungan ke 2 ni xbertahan lama..gugur 3 mggu lpas..Yana take care tau..

Suwaibah YS said...


shian dia x dpt makan btul2..takpe2, mungkin sekejap je camtu...

yana, take good care yaaa :)

ainey_87 said...

salam perkenalan,

Alhamdulillah, rase terharu bile ade baby dalam rahim sendiri..Moga awk dan baby sehat sentiase.

iietamalek said...

Bile nampak gambar scan ni trase nak preggy lagi..hehe

Wawa Tasliman said...

semoga 'dak kecik' terus sihat.. :)

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm