Friday, April 12, 2013

Celoteh Yana : Part 130 - Adakah Ini Normal??

Assalamualaikum semua,



Hari ni hari Jumaat dah kan.. Esok lusa cuti.
yeeehooo. Boleh lah makan tido bosarkan badan. 
hehee

Yana nak tanya lah.. Normal ke ek sejak masuk 
trimester 2 ni, kadang2 rasa perut mengeras, 
senak kat ari ari tu ?? Kalau malam2 perut mengeras tu 
memang selalu lah, tapi senak ari ari baru 2-3hari ni rasa. 
Risau gak kan. Takde pengalaman lagi. 
Bleeding memang takdela, kalau ada dah gi
hospital terus. Takde nye menaip kat sini lagi..

Ada sesiapa tahu?? Thanks ye :)

9 comments:

Ina Haireina said...

saye dulu pun masuk trimester kedua, baby dah stat mengeras.. kate org baby bergerak dan berpusing..

fifi said...

normal.tu braxton hicks namanya..

Bella Amanda said...

sama la kita ,nati akan rasa sakit denyut2 manja gitu..Rahim nk mgembang skrg.Normal rasanya.

Syuhairah Anuar said...

nak rasa jgk mcm tue... bila la ye.... =)

S.A. said...

Biasa tu , tapi kalau awak risau, boleh jumpa doctor. :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Iena : ye, dah rasa dia gerak kadang2
Fifi : Braxton Hicks? GULP !
Bella : >.<
Syuahairah : Nanti mesti ada ! Sabar tau :)
S.A : okay2, terima kasih.. Ada appt KKIA 18.4 nanti, boleh tanya

iietamalek said...

normal tu yana..hehe

azizah :) said...

normal tu yana.. jijah pon rasa mengeras jer..pastu padat!

Wawa Tasliman said...

normal.. wawa skang 35weeks lagi selalu perut mengeras.. take care, banyak rest tau..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm