Monday, April 15, 2013

Celoteh Yana : Part 131 - Persediaan

Assalamualaikum,


Minggu ni 'dak kecik' ada appointment 
dengan KKIA. 18.4. Harap semua nya berjalan lancar. 
Keputusan minum air gula tu pun rasa nya akan d
iketahui masa tu. Harap lagi takde kencing manis 
@ seangkatan nya.


Minggu ni juga masuk 16 minggu umur 'dak kecik'. 
Alhamdulillah, dah boleh rasa kehadiran dia. 
Duduk nya selalu di bahagian rahim kiri. 
Rasa keras je kawasan tu. Dan kalau tengah rileks2, 
memang dah boleh rasa gerakan2 kecil dia tu. 
Alah imagine macam 'cacing menguit dalam tepung' 
*eh imagine jela*



dan Yana dah beli 2 buku ni, rasa nya kebanyakan 
bakal2 ibu @ dah jadi ibu ada 2 buku ni.
Diari Hamil ni Yana beli sebab konon2 nak r
ekod lah setiap minggu. Ada gambar scan boleh tepek sekali.
Buku Hebatnya Susu Ibu tu pulak sebab Fifi Tiez cadangkan. 
Kata nya bagus untuk rujukan.
Belum baca lagi dua2 buku ni. 
Insyaallah ada masa nanti 
boleh buat review (ceh, cerita P.D tu pon 
belum update..basi sudah)

Okaylah, harap2 nya 'dak kecik' akan terus 
membesar dengan sihat. Phew, sekejap je 4bulan kan. 
Pejam celik lagi sekali dah nak bersalin. 
Ya Allah, semoga dipermudahkan. 


p/s: Semalam singgah Jakel, last day sale kata nya.. 
Tema tahun ni warna Zaituuuunnn :)

11 comments:

Syuhairah Anuar said...

best2! eh yana pg jakel mn smlm? syuha pun g jakel. dkt kl. bli kain raya. hee

iietamalek said...

sempat ke jakel yer..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Syuhairah : Jakel Masjid India. pergi pun dekat kul 6 petang

Kak Ieta : semangat dah nak raya.. huhuu

Shizan Syafik said...

warna ijau eh. ingat tahun ni nak wat tema kaler zamrud.. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

warna zaitun tu memang kaler 2012...cantikkan...

azizah :) said...

wah yunk.. siap dah nak raya yer..hee :) tahun lepas dah hijau dah..

moga di permudahkan buat dak kecik tu yer :)

puan.mila said...

Ada jgk diari hamil tu..mula2 dpt semangat tulis, lama2 dah xtulis, haha..tp date psl baby sume dlm tu, boleh remind nnti :-)

Nastyna said...

Ya Allah kejap jer kan 4 bulan dah, pejam celik tup tup dah kat labor room hohooh. Doa kan u and si kecik baik2 ajer.

Shakina Farhan said...

buku tu mmg sgt berguna..sygnye mls beno nak tulis..=_=..kl x jd kenangan terindah utk anak..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Shizan : kaler zamrud pun cantik ! tapi untuk kulit putih ler, kalau tak berapa putih macam saya ni, tak sesuai :)

Azizah : ha ah, alang2 keluar singgah sana terus last day sale kata nye

Puan Mila : saya pun tatau sampai bila rajin nak tulis tu..hee

Nastyna : kan, sekejap je... tup2 dah meletus ! thanks :)

Kina : takpe, simpan utk no 2 pulak

Wawa Tasliman said...

asyik lupa je nak beli buku tu.. selalu masuk MPH, fikir apa nak beli dah balik ni baru ingat.. simptom ibu mengandung cepat lupa.. hihi..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm