Tuesday, April 23, 2013

Celoteh Yana : Part 135 - Bila Petang.....

Assalamualaikum,



Bila petang je, masuk jam 3 camtu perut 
mula rasa sebu, berangin.. Macam tak makan lagi. 
Bukan lapar. Tapi macam kosong. Biasa nya Yana 
akan kunyah biskut je, yang biasa nya 
TAK MEMBANTU pun sebab jam 6 - 7petang 
nanti mesti tambah sebu perut ni akhir kata nya 
akan muntah juga. Muntah yang kebanyakan nya 
hanya angin, dan membuatkan kepala ni sakitttt sangat ! 
Maghrib tu, mandi mesti tampal koyok pastu. 
Memang takleh masuk pape makanan dah. 
Mesti akan muntah lagi. Jalan akhir nya, 
masuk tidur, kadang2 ignore je rasa sakit tu. 
Buat2 tengok tv and layan anak buah. 
Ada juga muntah2 kosong, hanya air liur yang pahit2 tu.. 
Errrrr memang kembang tekak di buat nya. 

Maaf ah pada yang tengah minum petang, 
saya hanya menceritakan kisah diri ini. 
Harap2 segala sickness ni akan berakhir cepat 
dan 'dak kecik' membesar dengan sihat.



Sekian 

17 comments:

Mama Vogue said...

Tu namanyer evening sickness :)
Insya Allah tak lama lagi baik lah tu..hihi

CikNaa said...

alahai kesian dia..

::EIDA:: said...

takpe, orang cakap sekejap ke kan? eh eh pepandai je ida. padahal taktahu papeee ;p

::EIDA:: said...

takpe, orang cakap sekejap ke kan? eh eh pepandai je ida. padahal taktahu papeee ;p

::EIDA:: said...

takpe, orang cakap sekejap ke kan? eh eh pepandai je ida. padahal taktahu papeee ;p

::EIDA:: said...

hahahaha. dah apehal komen masuk sekali 3 tu? hikhikhikkk

Nastyna said...

ALahai yang, still alahan. Tak tau la saya nak tolong bagi tips pun tak reti. Bertabah la yer ;)

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hehe..xpe yana..akk dl pon camtu..xkira waktu muntah tapi muntah angin jer...

Bella Amanda said...

Bella pun kena mcm 2 juga masa usia kandungan 12-17minggu,memang xleh nak mkn biskut @ buah ye time ptg2 cam2.Rupanya kena mkn mknan berat tp time 2 xla rsa lapar pun,ble dh mkn bru lega skit klau x mkn start la muntah angin n air liur pahit 2.

Bella Amanda said...

Bella pun kena mcm 2 juga masa usia kandungan 12-17minggu,memang xleh nak mkn biskut @ buah ye time ptg2 cam2.Rupanya kena mkn mknan berat tp time 2 xla rsa lapar pun,ble dh mkn bru lega skit klau x mkn start la muntah angin n air liur pahit 2.

Bella Amanda said...

Bella pun kena mcm 2 juga masa usia kandungan 12-17minggu,memang xleh nak mkn biskut @ buah ye time ptg2 cam2.Rupanya kena mkn mknan berat tp time 2 xla rsa lapar pun,ble dh mkn bru lega skit klau x mkn start la muntah angin n air liur pahit 2.

Nurul Husna said...

sabar yer yana... husna pun mcm tu jgk dulu...skrg dah 23 weeks baru ok sket

Mr n Mrs Zaidi said...

alahai kesiannya...mcm2 dugaan bila prgnnt nie..

eMMe said...

Yana, tak tau pun de evening sickness, time preggy dulu tak pnh kene... tapi jgn biar perut tu kosong, makan kene kerap, walaupun berdikit2... take care dear!

Fifi Nadhrah said...

muntah pahit tu yang tak tahan yana..
fifi dulu pon selalu macam tu.. siap alah dengan PC..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Mama Vogue : macam2 kan.. harap cepat berakhir

CikNaa : memang kesian

Eida : nanti kalau ada boleh share juga ;)

Nastyna : hehee.. time JJ dulu takde alah ye. baiknya JJ :)

Bella : harap2 cepat berakhir, tak larat !

Nurul Husna : 23 weeks? Lagi sebulan lebih saya kena tungguuuuuuu ....

Mr n Mrs Zaidi : itu lah kak

EMMe : wah 2baby pun tak kena.. alhamdulillah dipermudahkan kak

Fifi : nasib baik PC is always my bestfriend :)

iietamalek said...

sabar yer...biasala tu mengandung..hehe

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm