Monday, June 24, 2013

Celoteh Yana : Part 163 - Jerebu Menguasai !

Assalamualaikum,



Isnin... 24.6.2013

Pagi ni Selangor masih berjerebu, tapi rasa nya semalam lagi teruk ! Dalam pada teruk, Yana, En.Suami & ipar sempat masuk KL. jalan2 dalam Semua House, Sogo & Pertama. Kami tak pakai face mask sebab keluar pun dah petang, jerebu makin kurang. Walaupun bau asap2 tu masih ada.. pasrah aje.
Teman kan bakal kakak ipar tu, dia nak cari & survey barang hantaran, kad kahwin. Nak kahwin nya bulan 9 ni, baru hegeh2. Mak yong ni suka lah dapat keluar dari rumah, walaupun ada sebijik tembikai kat depan ni .. hehe, yelah bosan kot duduk rumah je. Itu pun mula2 En.Suami larang sangat2 keluar rumah, hatta depan rumah. Kata nya tak elok untuk U & baby. Okay, ikutkan aje.. Tapi bila dah petang dia pun bosan agak nya, terus setuju nak join jalan2 dengan alasan kita masuk mall je kan :)

Mak yong takde beli apa, En.Suami je beli sampin untuk pakai raya nanti. Dapat sehelai RM 45, kain sampin jahitan mesin, dari Sri Lanka. Murah, sesuai lah dengan kualiti nya. Kata pakai setahun 2,3kali je. Jadi lah. Asal pagi raya WAJIB pakai, cara saya lah. Kalau cara orang lain, tak tahu pulak. Yana belum dapat mood shopping lagi, suka nak shopping bulan puasa nanti. Eksaited dia lain macam tau ! 

Alhamdulillah, 'dak kecik' pun behave je sepanjang kami dekat luar tu. Takde meragam, molek je duduk dalam perut. Kat Sogo sempat usha barang2 untuk 'dak kecik', termasuk lah stroller & car seat. Sebab bape bulan je lagi kan, memang kena survey siap2. Sampai masa beli je. En.Suami paling eksaited pilih2 kepoh kat area tu, kami gelak2 kan aje. Yelah anak sulung kan... Balik tu kami singgah Manja Ku cawangan Sri Gombak, survey lagi. Ada yang dah masuk list kami. Insyaallah nanti boleh survey kat Jaya Jusco pulak. Kami sampai rumah pun dah malam.. Badan, kaki memang sakit sangat2. Siap2 bilas badan, muka salin baju terdampar depan TV bagaikan paus.. hehehe. Dekat jam 12 masuk bilik tidur tau2 dah pagi Isnin. Berakhir hujung minggu kali ni :)

3 comments:

Fifi Nadhrah said...

pagi ni lagi teruk bacaan IPU sebenarnye.. lagi teruk dari semalam..

yana.. try la 'wear' baby.. lagi best dari pakai stroller.. just my 20sen!~

eMMe said...

Salam Yana, sihat ke?
jerebu2 pun jalan2 ek
ramai tak org kat KL
ape2 pun, hope kite semua sihat2 hendaknya..
berdoa je la pada Allah swt....

Ema Johari said...

semakin teruk...kemungkinan esok pun cuti lagi..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm