Tuesday, June 25, 2013

Celoteh Yana : Part 164 - Ke Laut ..

Assalamualaikum,



Mood dari semalam adalah 'ke laut'.. Makna nya mood tak berapa nak ada, tak seronok. Entah kenapa. Malam tadi lepas makan, 'dak kecik' asyik mengeras je. Bayangkan dengan perut penuh pastu mengeras, adalah tak seronok ok. Rasa macam terik je dan tak sedap badan. Duduk tak kena, berdiri tak kena, last2 baring. Itu pun mengiring.. Kalau terlentang lagi rasa sakit. Bila dah macam tu, awal la Yana masuk tidur semalam. Jam 9.30 dah tidur, asal nya nak rehat2 je tunggu perut okay, terjaga dah jam 12.30 malam. Itupun sebab En.Suami kejut suruh alih tempat tidur molek sikit. 


Pagi ni pun sama, perut masih macam tu. Breakfast tadi makan roti Gardenia coklat tu 2 bungkus, sampai la ni perut rasa penuh. Ada beli nasi lemak sebungkus.. Nak buka dan makan takut tak lalu pulak. Tapi bau nya dah memanggil ni.. Mood yang ke laut ni membuat kan diri ni teringat kat bantal & katil  kat rumah je. Entahla sejak akhir2 ni, tengok ofis pun naik menyampah. Hati dah tak seseronok awal2 kerja dulu. Memang dah meminta2 pindah kerja, harap2 ada rezeki lebih baik nanti. Insyaallah.


4 comments:

ieza said...

hehehe saye pun kalo perut penuh konfem lepas tu perut ngeras jugak.. terus rase x selesa... lagi2 kalo dah hujung2 nih memang lagi slalu ngeras hahahaha.. take care dear

Mimi Azirah said...

Smoga mood dtg balik

Fifi Nadhrah said...

moge ade rezeki ke tempat baru.. kalau da bosan cepat je naik angin kalau ade bende tak kene.. tu fifi la..

iietamalek said...

ttibe teringat time preggy zhariff. perut jadi petak bile bby mengeras. hehe

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm