Friday, July 5, 2013

Celoteh Yana : Part 170 - Suplemen Tambahan Untuk Perempuan Mengandung

Assalamualaikum,




Sejak keluar hospital, badan rasa penat lah. 
Macam tak cukup rehat pun ada tapi pelik pulak 
sebab kat hospital tu kerja nya makan tidur rehat aje. 
Tapi serius sekarang penat macam hari2 kerja kat 
sawah padi. Adakah ini sebab pembawaan budak? 
Yelah mana nak bawak budak, bawak badan mak 
budak yang semakin sihat...hehe. 


Masa korang 
mengandung kan, ada tak feeling2 camni? Kalau 
korang ada makan supplemen apa2 yang boleh 
bantu tambah tenaga apa kata korang 
share sikit. 



13 comments:

Mama Vogue said...

amik multivitamin la dear..

- AZIE - said...

xamek pun supplemen apa2..ramai yg suggest shaklee tp xamek pun

fifi said...

i ambik blackmores tapi masa pregnant memang penat tahap dewa ok.penat sangat.nak tarik nafas pun penat.biasa je tu.sabar ye.dugaan..

Mooniqueen said...

MQ just take iberet folic je..sebab dlm tu dah complete

Mooniqueen said...

MQ just take iberet folic je..sebab dlm tu dah complete

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Ai ambik nature made, multi prenatal plus milk for pregnancy...if dh 7 months Kena Kira blk cukup x calcium dlm sehari tu

Mizz ErMa said...

haa..tau xpe..sy pon rasa macam tu jgk, tambahan pulak dengan dk sakit2 sendi..alahai, hehe

Shizan Syafik said...

sy amik vitalea shaklee.. sbb hb rendah kan..

Bella Amanda said...

errkkk tkejut lama x buka blog,tgok2 yana kena masuk hosp.Syukur alhamdulilah xde pape blaku kt 'dak kecik'..Tc Yana,bnyakkan berehat.:)

CikNaa said...

sgt2 memenatkan.. utk 2nd time yg ada abg lg penat. ciknaa amik mcm2.. vco, shaklee, higoat..

eMMe said...

penat mmg penat.. tapi nak wat camner... dah penat..rehat je la badan tu... mmg kene amik supplement.. sebab mase sebelum pregnant dah amik ubat rawatan alternatif, so, Me continue je la... sampai bersalin.. pas tu tak continue dah.. sebab dah kelam kabut dgn twin... so mmg tak terhandle memula tu.. kurus jadinye.. lame tu baru okey... boleh uruskan diri sendiri.. now amik shakelee la....

Qaseh Yana said...

ctah amalkan iberet from farmasi...alhamdulillah..hb cntik n kekal aktif ja, dlu sllu lemah n pening2..sjk doc n nurse suggest ctah mkn mmg best...skrg ni dok posa sunat pun mampu bertahan elok..alhamdulillah..selain tu ctah amalkan vco from catalyst n pati delima gulsan... energy best! ctah bkn pnjual tp pengguna..hihi..:)

Fifi Nadhrah said...

fifi tak makan pape pon.. pengubat sakit penat tak larat adelah urutan dari tangan suami.. alhamdulillah.. tiap2 hari DH urut..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm