Saturday, September 14, 2013

Celoteh Yana : Part 166 - Akar Fatimah Saya ;)

Assalamualaikum.. (entri ditulis hari Sabtu)





Ni lah akar fatimah saya.. dapat dari kawan mak. 
Rupa nya boleh kongsi ... terima kasih pada 
kak Emme yang pelawa nak bagi pinjam
akar fatimah dia.. 


Akar ni dah selamat di rendam petang tadi..
dalam 30minit dah mengembang macam 
dalam gambar. Rasa nya dia akan kembang lagi 
kan sebab Yana pernah nampak ada 
yang lagi kembang dari ni.


Mak kata rendamkan dalam sebotol air mineral..
so nanti dah kembang camni mintak suami 
bacakan Al Fatihah 7x baru pindah masuk 
dalam botol dan minum sampai habis.
Bukan minum sekali gus tau.. sikit2 la macam
minum air biasa. 


Harap nya proses bersalin Yana nanti dipermudahkan.
Semudah kembang nya akar ni semoga mudahla
jalan bersalin buka nanti.. Insyaallah.


Minggu ni last Yana kerja.. Kalau 23.9 ni tak
bersalin jugak kena la serah diri. 


5 comments:

Ayu azmir said...

Oh macam tu rupanya... semoga selamat semuanya yana....

Nastyna said...

First time I tengok. Hihihihi all the best dear, tunggu masa jer ni kan. I berdebar sama ni huhuu.

::EIDA:: said...

itu rupanya lepas kene rendam ehh... ida doa yana dipermudahkan tau tau.. amin........ update ye kalau dah bersalin nnti. hehhehehe

QueeN TerataI said...

xpnh minum plak air akar fatimah ni. ape2 pun doa bebanyak moga Allah permudahkans egalanya

Fifi Nadhrah said...

fifi dulu pon rendam akar fatimah ni.. siap rendam dalam air zamzam lagi. kejap je kembang..

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm