Wednesday, September 18, 2013

Celoteh Yana : Part 167 - Dilema.. Menyerah @ Tunggu

Assalamualaikum...




kawan2... 

esok genap 38minggu 'dak kecik' duk dalam perut ibu dia ni..
alhamdulillah sihat je. Pergerakan pun ok. 
Cuma nya.. due date yang hospital bagi 23.9 ni masa tu 
baby dah 38m 4h. Kalau ikut scan due date dalam 
4.10 nanti. Tapi sebab ada case bleeding haritu,
Doktor dah cakap awal2 jangan postdated dari 23.9 
tu... maksud nya kalau 22 tak sakit dan takde tanda, 
Kena menyerah diri. Dan di induce. Masalah nya
kalau induce tak bersalin jugak kena operate kan.
itu yang menjadi dilema sekarang.
kalau boleh taknak la operate kan... 
 Tapi kalau dah doktor kata itu yang terbaik,
Dia lagi pakar dalam hal ni kan... 
nampak gaya 'dak kecik' pun sronok je duduk
dalam perut tak de tanda pun macam beria nak 
keluar.. ya allah semoga semua nya dipermudahkan.


harap2 baby bagi hint nak keluar minggu ni jugak...
atau pun kena induce tu terbukak la jalan..

9 comments:

Shizan Syafik said...

InsyaALLAH yana.. Bnykkan brdoa n ckp ngan baby.. Semoga dipermudahkn

Ayu azmir said...

Semoga selamat kamu beedua yek....

QueeN TerataI said...

bersalin normal atau operate kena juga jalaninya sbb ape yg terbaik utk baby kita kena lakukan.. yg penting baby & ibu selamat.. insyaAllah xde ape tu.. bykkn berehat & berdoa yer. InsyaAllah akan dipermudahkan jalan untuk yana bersalin nnt

Qaseh Yana said...

moga dimudahkan sis..sy pun dok menunggu hari..28hb sept due... klu xbsalin gak, 27hb ni kena p serah diri..hrp2 cpt la bsalin..insyallah

eMMe said...

Salam Yana, kalo dah tau kene operate, mmg kene redha je la... tapi sebelum tu mmg kene nangis dulu la.. sesi luahan hati, kat sesape yg rapat dgn kite.. adui..teringat lak, hehehe... yea la, Me kan jenis touching, tak tau la Yana lak camner.. kalo dpt bersalin normal syukur Alhamdulillah... ape pun, doa kan kesihatan mama n baby...

Fifi Nadhrah said...

yana.. cube cari 2nd opinion.. selalu cakap dengan baby.. tak pon.. google je natural inducer.. dan cube amalkan.. kot baby nak keluar cepat..

SeputihSalju said...

insyaAllah semuanya selamat.. jgn riso2 ye yana.. nnti dah bersalin jgn lupa update tau.. nak tgk baby yana..hehheh :-)

aNis LeMoN aBu said...

congrats yana! it is almost time. sedar tak sedar lama juga follow kisah dak kecik :)

all the best, y'all.

i doakan semuanya selamat, insyaAllah :)

アヌム said...

wahh tklama dh tu..moga dipermudahkan nnt.amin....

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm