Monday, November 11, 2013

Celoteh Yana : Part 176 - Dah Habis Pantang

Assalamualaikum...





berlalu sudah pantang 44 hari. Tapi yana masih jaga makan... 
syahir dah tak menyusu badan pon. Dia minum susu 
enfalac a + .. setakat ni sehari minum 10-15 botol susu
60ml dalam masa 24 jam. 


Dan kami dah balik rumah mertua semalam..
yana kan pantang rumah mak.
kami duduk dengan mertua lepas kahwin
sampai la rumah kami boleh di duduki nanti.
alhamdulillah syahir boleh tido malam tadi 
cuma yana je tak boleh.. sebab bilik kami tu
 dan sarung bantal dah bau lain.. 
Sampai sakit kepala tampal koyok..
lepas yana cabut sarung bantal baru dapat
tido tapi faham2 lah ada anak kecik bukan
boleh tido lama macam bujang dulu.
baru nak lena dah dia menangis nak
menyusu.. kejap kang merengek hidung
tersumbat.. dugaan menjadi ibu kan.
bersyukur dapat peluang ni walaupon
penat dan x cukup tido..



Muka syahir yang kebosanan.. so ibu
bawak syahir balik rumah opah and atok
at least ada kawan kat sini.. adik2 yana
ada sekolah dah cuti

17 comments:

Wawa said...

Hey ! Dah beranak? Dah habes pantang? Sorry telepas keretapi...hihi...ape pun tahniah'!!

Chekgu Azrine said...

aloh..aloh..comel

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Haha. Yelah dh selesai .. thanks wawa!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

jap je dah abis pantang.. pejam celik jap je nanti baby dah pandai duduk.. :)

SeputihSalju said...

sekejap je kan dah hbs pntang.. syahir pun nmpk makin besar.. geram tgk pipi dia.. rasa nak cubit..hihihi


Mrs. Engineer said...

wah, byk gk syahir minum eh... :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Tu la psl..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ye .. kemain labuh pipi dia smpi xnampak dagu huhu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Mana tak nye kak asal bbunyi je sumbat suau.. dh tbiasa agak nya. Tp kdg2 lmbt juga dia hbskan 60ml tu.. sb dlm mnyusu dia tdo plak

Fifi Nadhrah said...

bambamnye syahir.. comel.. takpe la yana.. itu yang terbaik untuk yana dan syahir..

Queen Teratai said...

dah habis pantang yer.. tp mmg bab2 mkn tu perlu jaga lg.. badan nk guna lama yang.. hehehe Alhamdulillah diberi peluang oleh Allah utk merasai nikmat sbg seorg ibukan...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Tq aunty fifi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ye kak..alhamdulillah dpt peluang ni

magh farah said...

huhuhu...mmg nampak bosan muka syahir. =P

Mimy Hamid said...

syahir dah berdouble chin nampaknya

Nastyna said...

Good to hear, yer la kalau takder rezeki nak fully bf canner kan, apapun tak per la, yg penting dia sihat.

IntaNBerliaN said...

saat hbs pantanglah saat yg ditunggu2.. hihii

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm